Nyheder fra Solenergilaboratoriet

Ivan  Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Solenergi 6 til underside.jpg

Nyheder fra Solenergilaboratoriet

Her kan du læse om nogle af de aktuelle aktiviteter i vores solenergilaboratorium.

Demosite

På dette demosite for bygningsintegrerede solcellanlæg kan du se en række markedsførte systemer til tage og facader, som er opført i forbindelse med projektet Active House - BIVP. Du kan se et bredt udsnit af succesfulde løsninger på bygningsintegreret solcelleanlæg på det danske marke, og du kan finde ud af, hvordan du anvender solceller som bygningskomponent. Hvis du er producentet, giver demositet også mulighed for, at du kan få dine produkter verificeret ved hjælp af test og målinger. 

Læs mere om demositet her: 

 
Video fra demositet

Feltmåling af solcelledrevne køleskabe

Solenergilaboratoriet har i den seneste tid fokuseret på at færdiggøre måleudstyr til feltmåling på solcelledrevne køleskabe. Det sker som led i et internationalt projekt, hvor op mod 200 køleskabe skal testes på sundhedsklinikker i henholdsvis Kenya, Swaziland og Colombia. Teknologisk Institut sammensætter udstyret og tester, at dataoverførsel via mobildata fungerer, som det skal, inden afsendelse. Teknologisk Institut skal løbende analysere de indkomne data, så vi blandt andet kan se, om anlæggene kører stabilt og indenfor de specificerede temperaturer.

Is/vand som energilager til aircondition

Et andet projekt om solcelledrevet køling fokuserer på aircondition i Burkina Faso. Sammen med et lokalt firma samt danske Unicool skal vi designe et koncept, som skal benytte is/vand som energilager frem for dyre batterier. Med et vandbårent køleanlæg kan man undgå de mange larmende split units, som ellers er meget udbredte.

Brug af solcellestrøm til varmepumpe

I vores EnergyFlexHouse arbejder vi på et Elforsk projekt, som fokuserer på fleksibelt elforbrug og anvendelse af solcelletrøm til varmepumpe (Nilan). Der er også et Li-Ion batteri i anlægget, som sammen med et par akkumuleringstanke giver kapacitet til at lagre nogle timers solcelleproduktion. Varmepumpen bliver styret, så den fortrinsvis kører, når der er overskud af solcellestrøm. Projektet er særligt aktuelt, nu hvor flere elleverandører indfører tidsvariable tariffer.