ESG

Environment,
Social &
Governance

Det er afgørende, at vi alle tager ansvar og gør vores til at reducere emissionerne, hvis vi skal nå de ambitiøse mål i Paris-aftalen. På Teknologisk Institut har vi viden, teknologier og faciliteter, der kan understøtte målet om at nå Net Zero i 2050. Dem vil vi sætte i spil for at skabe en bedre fremtid.
—  Juan Farré,
CEO på Teknologisk Institut

Målsætninger

Foto af vindmølle
%
ved­varende energi i 2030 — og reduktion af energi­for­bruget

Status: Instituttet har i 2022 indgået Power Purchase Agreement-aftaler, der sikrer tilførsel af ny vedvarende energi til samfundet. I 2024 blev knap 40% af vores elforbrug leveret fra solceller. I 2025 får Instituttets PPA-aftaler fuld effekt, og omkring 70% af vores el­forbrug vil være dækket af el fra solceller.

Flere tiltag er igangsat for at reducere Instituttets energi­forbrug. Vi har udskiftet ventila­tions­anlæg, som før var uden genind­vinding, foretaget efterisolering og isat nye vinduer.

Instituttet arbejder på at reducere egne CO2e-ækviva­lenter og til­stræber at følge Paris- aftalens mål. Vi har udarbejdet vores klima­regnskab efter Green House Gas- protokollen, og i 2025 sætter vi kort- og lang­sigtede mål for reduktion af udled­ningen af drivhus­gasser.

Teknologisk Institut om aftenen
%
genanvendelse af affald i 2030

Status: I 2023 og 2024 har Instituttets genanvend­elses­procent været knap 60%. I 2025 sætter vi fokus på at optimere frak­tioner på affalds­området for at øge genanvend­elses­procenten.

Billede af gruppe stående i grøn have
Diversitet

Status: Instituttet ti­lstræber en ligelig køns­fordeling uden at gå på kompromis med fag­ligheden. I 2024 var køns­fordel­ingen for hen­holdsvis bestyrelsen, ledelsen og med­arbejderne:

Bestyrelse

67% mænd og 33% kvinder

Ledelse

68% mænd og 32% kvinder

Medarbejdere

62% mænd og 38% kvinder

Sådan arbejder vi med ESG

Klima og miljø i fokus

Hos Teknologisk Institut er vores ESG-indsats især fokuseret på, hvordan vi kan reducere vores miljø- og klima­aftryk. Det gælder både i forhold til vores kunder, leverandører og samarbejds­partnere samt medarbejdere og samfundet generelt.

Foto af grøn plantevæg
Foto af medarbejdere der går på sti og diskuterer

Vi er certificeret indenfor miljøledelse — ISO 14001

På Teknologisk Institut vil vi være et godt eksempel og gennemføre initiativer, der sikrer kontinuer­lige klima- og miljø­forbedringer. Instituttet er certificeret indenfor miljø­ledelse efter den internationalt anerkendte standard ISO 14001. Vores fokus er på intern drift, service og vedlige­hold af infra­struktur for alle Instituttets lokationer. Vi har en systematisk tilgang til arbejdet med klima og miljø, som sikrer løbende overvågning, evaluering og forbedring.

Vi fremmer biodiversi­teten på egne arealer

På Teknologisk Institut arbejder vi, sammen med vores gartnere, på at gøre naturen på egne arealer vildere, rigere og mere mangfoldig.

Vild Med Vilje handler om at skabe forandringer gennem viden­deling og handling. Derfor har vi omlagt tre­fjerde­dele af vores arealer til vildt­voksende græsser og blomster, etableret kvashegn samt lagt træ­stammer og kampesten ud.

Foto af området omkring Teknologisk Institut
Foto af medarbejdere der går på sti og diskuterer

Vi levetids­forlænger møbler og IT-udstyr

Instituttet har fokus på genan­vendelse og levetids­forlængelse af bygninger, møbler og IT-udstyr. I forbindelse med indretning af nye møde­lokaler har gamle, opmagasin­erede Magnus Olesen-møde­borde og -stole fået nyt liv med nye farver og nyt polster.

En attraktiv arbejds­plads med et sund, sikkert og trygt arbejdsmiljø

Ved seneste medarbejder­tilfreds­heds­undersøgelse svarede 94% af deltagerne: "Jeg er alt i alt tilfreds som medarbejder hos Teknologisk Institut."

Foto af området omkring Teknologisk Institut