Medico-producent benytter 3D-printede nyloncovers i produkterne
Nordisk Røntgen Teknik udvikler og producerer medicinsk røntgenudstyr til hospitaler. Ved at få produceret 3D-printede nyloncovers til udstyret, kan virksomheden hurtigt teste nye designs og skabe skræddersyede produkter til deres kunder.
Teknologisk Institut printer store covers i nylon, op til en størrelse på 320x320x600 millimeter, eller endnu større, hvilket dog kræver en efterfølgende samling. De enkelte covers vådlakeres og sendes herefter til Nordisk Røntgen Teknik, der bruger dem som afskærmning af elektronik og andre komponenter i røntgenudstyret. De mange forskellige covers produceres ud fra virksomhedens egne designs, som Teknologisk Institut hjælper med at optimere til 3D-print. Med den finish der opnås ved vådlakering, er det umuligt at se, at der er tale om covers der er 3D-printet, og ikke fremstillet traditionelt.
- Nordisk Røntgen Teknik sender deres 3D-designs til os, og vi vurderer efterfølgende, om designet fungerer til print, og ellers justerer vi løbende og snakker med dem om, hvad der er muligt at printe, siger Kristian Rand Henriksen, konsulent på Teknologisk Institut.
Læs mere: AM-produktion
Nordisk Røntgen Teknik har i mange år fået produceret vakuumformede covers med efterfølgende bearbejdning, men med denne teknik er ensartetheden på emnerne ikke optimal. Ved at benytte 3D-print til produktionen, kan virksomheden designe og få printet covers, som ikke var mulige at lave før.
Lad os hjælpe dig med produktion af 3D-print
- Vores kunder har specialiserede krav og med produktion gennem 3D-print kan vi tilpasse vores produkter til dem. En vakuumform tager meget lang tid at udvikle, for at man opnår den helt rette form, mens udviklingen går meget hurtigere med 3D-print, siger Jimmy Obel, Purchasing & Production Manager hos Nordisk Røntgen Teknik.
Produktionen af et enkelt 3D-printet cover er dyrere end at producere et vakuumformet cover, men for Nordisk Røntgen Teknik giver det i udviklingsfasen frihed til at lave det perfekte cover med mange kurver og bagkanter som ikke er muligt med vakuumformet covers.
- Vi vil fortsætte med at benytte 3D-printede covers i vores produktion, fordi vi har mulighed for at udvikle dem og optimere dem løbende, uden at vi skal investere i en ny, dyr form hver gang. Det skaber værdi for os, siger Jimmy Obel.
Billedet viser et udsnit af de 3D-printede dele, som Teknologisk Institut printer til Nordisk Røntgen Teknik.