Projektoversigt SAF 2021
Forsknings- og udviklingsprojekter, der har modtaget tilskud fra Svineafgiftsfonden (SAF) pr. 1. januar 2021
Klik på projekttitlen for at se mere
92. Reduktion af Listeria i fersk kød
95. Digitalisering og sporbarhed
AP1 Teknologier til fuld sporbarhed
AP2 Automatisk kontroloptælling af grise ved aflæsning
AP3 Automatisk registrering af leverandørnummer og kønskode
AP4 Forbedret leverandørregistrering for umærkede grise
96. Automatisering af tunge løft
AP1 Ophængning af kamme
AP2 Nedtagning af kamme
AP3 Ophængning af forender
97. Multifunktionsrobotter i opskæringen
AP1 Fjernelse af hoveder
AP2 Tredeling
98. IT-løsninger i industri 4.0 rammer
AP4 Digital procesovervågning
AP5 Rettidig udvikling af produktions-IT
99. Multifunktionsrobotter
AP1 Ultrahurtigt værktøjsskift til multifunktionsrobotter
AP2 Hyperfleksibel pakkerobot
100. Ny procesteknologi i fødevareindustrier
AP1 Procesteknologi i forædlingsindustrien
AP2 Reduktion af procestid i forædlingsindustrien
AP3 Optimering af pepperoniproduktionen
101. Mobile robotter
AP1 Intuitiv programmering af den lille hjælper
AP2 Værktøjer til den lille hjælper
102. Automatisk registrering af dyrevelfærd på slagtedagen
AP1 Udvikling af automatiseret registrering af dyrevelfærdsparametre
AP2 Indhentning af ny viden om dyrevelfærd
103. Ny brystflæsklinje
AP1 Multifunktionsrobot til brystflæsklinje
104. Reduceret udligningstid – tidligere opskæring
105. Slagtegangsrobotter
AP1 Automatiseret udstikning af kæber
106. Vækstmodel, så pustning af kødprodukter og sammensatte produkter undgås
107. Vision til kødkontrol på slagterierne
108. Alternativ anvendelse af blod
109. Procesoptimeret udvinding af protein fra griselunger
110. Set-up for accelereret holdbarhedstest
111. Tarmhuset version 2
AP2 Kirtelafskæring
112. Holdbarhedsmodel for plucksdele til humant konsum
113. Fremmedlegemedetektion i pålægsskiver fra slicer
116. Tjek af materiel – forurening og defekter
117. Undgå toksin fra skimmelvækst ved brug af mælkesyrebakterier
118. Vækst og toksinproduktion af Bacillus cereus og Staphylococcus aureus
119. Baconfedt – fra biobrændsel til fødevarer
120. Emballageudredning
121. Rengøring med mindre vand
122. Kvalitetsanalyser til dokumentation af mikrobiologiske og sensoriske ændringer i fødevarer
123. Nye målemetoder til kødindustrien
124. Krav til fødevarekvalitet – kemisk dokumentation
126. Uddannelse og forskning på kødområdet
127. Optimering af fuldautomatisk hangrisemetode
128. SOTRANS