Projektoversigt SAF 2023
Forsknings- og udviklingsprojekter, der har modtaget tilskud fra Svineafgiftsfonden (SAF) pr. 1. januar 2023
25 Automatisk kvalitetskontrol
AP1. Detektion af brusk på overflader
AP2. Kvalitetskontrol af slicevarer
AP3. Nye målemetoder til kødindustrien
28 Den digitale fabrik
AP1 Digital procesovervågning i opskæring og udbening
AP2 Detektion og håndtering af bylder
AP3 Monitorering af skærekvalitet
AP4 VisStik II
29 Dyrevelfærd på slagtedagen
AP1. Stressfri bedøvelse
AP2. Viden om dyrevelfærd
30 Holdbarhed af kød i store forpakninger
31 Holdbarhedsmodel for plucksdele til humant konsum
32 Klassificering og værdisætning af slagtekroppen
AP1. Klassificering
AP2. Værdisætning af hangriseslagtekroppen
33 Krav til fødevarekvalitet – kemisk/fysisk dokumentation
34 Metodiske problemstillinger indenfor mikrobiologi og sensorik
36 Ny procesteknologi i fødevareindustrien
AP1. Procesteknologi i forædlingsindustrien
AP4. Optimeret produktion af traditionel bacon
AP5. Grøn, kontinuert og hurtig køling
37 Næste generation pakkeri
AP1. Hyperfleksibel pakning af brystflæsk, midterstykker og kamme
38 Optimal udnyttelse af animalske sidestrømme
AP1. Procesoptimeret udvinding af protein fra griselunger
AP2. Upcycling af animalske sidestrømme
AP3. Blod som næringsbooster til petfood og fødevarer
40 Platformbaserede robotter
AP1. Automatisk pudsning af mørbrad
41 Prædikteret fødevaresikkerhed
AP1. Validering af prædiktive modellers anvendelighed for hybridprodukter
AP2. Vækstmodel for B. cereus i varmebehandlede kødprodukter
AP3. DMRIPredict 2.0
42 Saltreduktion i spegepølser og bacon
43 Sporbarhedsteknologi
AP1 Track gris fra landmand til slagteri
AP2 Automatisk registrering af leverandørnummer og kønskode
AP3 Sporbarhed med visiontracking
AP4 Rettidig udvikling af produktions-IT
44 Transport af ikke-færdigudlignet kød
AP1. Transport af ikke-færdigudlignet kød
45 Uddannelse og forskning på kødområdet
46 Undgå vækst og toksinproduktion af Staphylococcus aureus
47 Vision til kødkontrol på slagterierne
AP1. Vision til kødkontrol (slagtekrop)
AP2. Vision til kødkontrol (plucks- og tarmsæt)
48 Vækstmodel, så pustning af kødprodukter og sammensatte produkter undgå