Avanceret energilagring 2020 - webinar om termisk lagring

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Billedet viser et anlæg, som er ejet af CTR, HOFOR og VEKS og støttet af EUDP

Avanceret energilagring 2020 - webinar om termisk lagring

Topbillede: Anlæg ejet af CTR, HOFOR og VEKS - støttet af EUDP

Hvert år afholder Teknologisk Institut en konference om energilagring – Avanceret energilagring, som sætter fokus på forskellige emner inden for elektrisk og termisk lagring.

I år var formatet en smule anderledes, da vi på grund af Covid-19 situationen ikke kunne afholde konferencen fysisk. I stedet afholdte vi to selvstændige webinarer. Webinaret, du kan læse om her, havde fokus på termisk lagring og blev afholdt den 25. november. Det andet webinar blev afholdt den 1. december og satte fokus på elektrisk lagring.

Her kan du se eller gense programmmet og præsentationerne fra webinaret om termisk lagring, hvor vi i selskab med Energinet, Grøn Energi, EUDP og Hedensted Fjernvarme så på anvendelsen af varmepumper i fjernvarmenettet, og hvordan store varmepumper kan bidrage til elektrificering og fleksibilitet.

I den første del af webinaret gav Anders Bavnhøj Hansen fra Energinet et bud på fremtidens energisystem, og hvordan vi når klimamålet i 2030. Jesper Koch fra Grøn Energi fortalte om deres planer for grøn varme, og hvordan fjernvarmen kan gå forrest, når det kommer til CO2 reduktion. Herudover fortalte Karsten Svoldgaard fra EUDP om deres puljer til grøn omstilling - med særligt fokus på deres støtte til udvikling og demonstration af termisk lagring.

I anden del af webinaret gav Svenn Hansen fra Teknologisk Institut et indblik i et igangværende projekt, der har fokus på udvikling og optimering af store udeluftvarmepumper til fjernvarme. I forlængelse af dette indlæg fortalte Torben Alex Nielsen fra Hedensted Fjernvarme om det daglige arbejde med fjernvarme, og hvilke erfaringer de har gjort sig med opstilling af varmepumper. Sidste indlæg kom fra Rasmus Borup fra Teknologisk Institut, som gav eksempler på, hvordan en SAT-test kan hjælpe med at dokumentere en varmepumpes kapacitet og effektivitet.

 

Få alle detaljerne med
Her kan du se en optagelse af webinaret.

Webinaret blev støttet af

Inno-SE logo og TINV logo