Bionedbrydelig folie
Bionedbrydelige plantebeskyttelsesfolier løser flere problemstillinger, der i dag udfordrer den danske planteavl. Det er en velkendt udfordring at bekæmpe uønsket vækst af ukrudt – ikke mindst ved udplantning af træer og planter.
Generelt er der stigende ønsker og krav om ikke-kemisk ukrudtsbekæmpelse. Udviklingen drives dels af et ønske hos aftagerne af produkterne, at der ikke er anvendt kemiske bekæmpelsesmidler, men også af EU-lovgivning. Der findes og anvendes ikke-kemisk ukrudtsbekæmpelse i form af folieløsninger baseret på traditionelle termoplastiske polyolefiner (PE).
Disse folier har to store ulemper, dels anvendelsen af fossile råstoffer, der er problematisk i forhold til CO2-belastningen samt den forventede råvareknaphed på fossile olieprodukter, og dels at folien ikke er nedbrydelig og derfor skal indsamles efter brug. Dette er besværligt og det udgør desuden et affaldsproblem, da jordforurenet plastfolie er dyr at bortskaffe.
Den udviklede plantebeskyttelsesfolie løser størstedelen af de nævnte problemstillinger. En stor del af folien er fremstillet ud fra fornybare ressourcer, folien kan "programmeres" til at have en forudbestemt levetid og folien er fuldstændig bionedbrydelig og skal således ikke indsamles efter brug.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Rådgivning om materialevalg
- Rådgivning om nedbrydningsmekanismers indflydelse på materialevalg
- Design og dimensionering af folier til en forud bestemt levetid
- Efterprøvning af levetid ved hjælp af forcerede levetidstests
- Produktion af prøvefolier og 0-serier inden for 2-3 uger
- Karakterisering og dokumentation i vores omfattende laboratoriefaciliteter