Bygningshub-data til den grønne omstilling - BygningsTjek
Vælg side
BygningsTjek er et webbaseret værktøj specifikt designet til at imødekomme behovene hos VVS-virksomheder og give dem bedre muligheder for at udnytte bygningsdata i deres arbejde med energioptimering og fejlfinding.
BygningsTjek er opdelt i to hovedsektioner for at imødekomme forskellige dataadgangsmuligheder:
- En del, der forudsætter løbende adgang til fjernvarmedata via API, som demonstreret i Bygningshubben.
- En del, der er designet til at fungere udelukkende med adgang til BBR og DMI-data, som kan tilgås uden om Bygningshubben.
Værktøjet giver VVS-virksomheder hurtig adgang til relevante BBR-data for en given bygning, herunder anvendelse, byggeår, beboelsesareal, erhvervsareal, varmekilde og supplerende opvarmning.
BygningsTjek tilbyder en række centrale funktioner til analyse af bygningers energiforbrug. Selv uden adgang til Bygningshubbens fjernvarmedata kan brugeren indtaste kendt energiforbrug for en given periode, hvorefter værktøjet korrigerer forbruget til et helt kalenderår og relaterer det til normalåret ved hjælp af DMI-data. Dette giver et præcist billede af bygningens reelle energiforbrug. For bygninger med adgang til Bygningshubbens data udvides funktionaliteten, så brugeren kan sammenligne varmeforbruget over de seneste tre år og se detaljerede oplysninger om fremløbs- og returtemperatur samt årsafkøling, både i tabelform og som visualiserede kurver. En særlig feature er beregningen af et databaseret estimat på bygningens faktiske "dimensionerende" varmebehov, hvilket kan sammenholdes med den installerede radiatorkapacitet for at vurdere potentialet for at sænke varmekurven i fjernvarmeinstallationens styring. Disse funktioner giver VVS-fagfolk et solidt grundlag for at optimere bygningers energiforbrug og varmesystemer.
Værktøjet er offentligt tilgængeligt på TEKNIQ Arbejdsgivernes hjemmeside, hvilket gør det let for VVS-virksomheder at integrere det i deres daglige arbejde. Ved at give VVS-fagfolk bedre adgang til og forståelse af bygningsdata, bidrager BygningsTjek til at fremme energieffektivitet og optimering af bygningers varmesystemer.
Link til BygningsTjek-værktøjet:
www.tekniq.dk/brancheviden/fagomraaderne/bygningstjek
Præsentation af værktøjet: