Bygningshub-data til den grønne omstilling - Proces

Christian Holm Christiansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 24.

Proces 1460x808

Bygningshub-data til den grønne omstilling - Proces

Projektarbejdet blev indledningsvist opdelt i to moduler og fulgte en struktureret proces for at udvikle værktøjer baseret på brugerbehov og feedback. Modul 1 udviklede værktøjer til el-og varmebenchmark for ejere og administratorer af etageboliger og kontorejendomme. Modul 2 udviklede værktøjer til TEKNIQ Arbejdsgivernes web-applikationer for VVS-virksomheder.

Modul 1

Til udvikling af el- og varmebenchmark blev der afholdt en workshop i samarbejde med Energispring Aarhus til afdækning af brugerbehovet for boligselskaber med fokus på etageboligejendomme og anvendelsen af fjernvarmedata. Derudover blev der afholdt en workshop med Energispring København og dens partnere i følgegruppen, som fokuserede på kontorejendomme og metoder til benchmark af elforbrug.

Indsigter fra workshops:

  • Brugerne havde begrænset tid til at gennemgå energidata i deres daglige rutiner.
  • En rimelig frekvens for at modtage information var hver 3. måned eller i form af alarmer, når specifikke problemer opstod.
  • Modtageren af energidatainformation i organisationer var ikke altid den rette person, hvilket kunne føre til forsinkede reaktioner på vigtige hændelser.
  • Der var behov for at kombinere økonomi og energidata, og specifikke benchmarks var efterspurgte.

Ud fra disse indsigter fokuserede projektteamet på udviklingen af to hovedværktøjer til bygningsejere/administratorer:

  • Kvartalsrapporter for el-og varmedata.
  • Udvidelse af det eksisterende benchmarkingværktøj BEE med benchmarks for kontorejendomme og API.

Modul 2

I modul 2 faciliterede TEKNIQ Arbejdsgiverne en følgegruppe for VVS-virksomheder, der bidrog med inputs til skitseringen af værktøj ud fra et inspirationskatalog med tilhørende regneark, der viste forskellige anvendelser af data fra Bygningshubben i forhold til fjernvarme, BBR og klimadata. Ud fra regnearkene og følgegruppens input blev der udarbejdet en demoversion af det webbaserede værktøj, som blev testet af 4 VVS-virksomheder inden den endelige version blev publiceret på TEKNIQ Arbejdsgivernes hjemmeside.

Disse værktøjer havde til formål at demonstrere hvordan data fra Bygningshubben kunne omsættes til praktisk anvendelige løsninger.