CO2-screening af fødevarer
Få udarbejdet en CO2-screening på dit fødevareprodukt
Livscyklusanalyser kan nogle gange være for omstændige eller ressourcekrævende til lidt simplere opgaver.
Derfor tilbyder vi hos Teknologisk Institut også at lave en CO2-screening, der kan understøtte proces- og ingrediensvalg eller sandsynligere, at formodningen om en lavere klimabelastning ved et særligt produkt eller fremstillingsmetode er troværdig.
En CO2-screening foretages ved at gennemgå tilgængelig litteratur og databaser, som kan give et overblik over den eksisterende viden på området.
Et overblik over hvordan klimaaftrykket kan ændre sig, kan derfor være en vigtig del af at danne et beslutningsgrundlag for implementering af en ny teknologi eller udskiftning af ingredienser. Det kan ligeledes være en vigtig del af en design proces – såkaldt eco-design – hvor miljø- og klimabetragtninger tages med ind i design- og udviklingsfasen af et nyt fødevareprodukt.
Ofte stillede spørgsmål:
Hvor nøjagtig er en CO2-screening?
Læs mere om livscyklusanalyser her
Må jeg bruge resultaterne fra en CO2-screening i min markedsføring?
Læs mere om livscyklusanalyser her