Ekstrudering af fødevarer
Hos Teknologisk Institut tilbyder vi fødevareproducenter en unik mulighed for at teste smag, tekstur og forskellige ingredienser under produktudviklingen.
Under hygiejniske forhold og med fødevaregodkendt pilot-skala udstyr, er det muligt at gennemføre tests i mindre partier med justeringer undervejs. Dette betyder, at der hurtigt kan testes forskellige opskrifter, udstyr og procesparametre. Eksperimenter gennemføres under kontrollerede forhold for at sikre reproducerbarhed. Under forløbet modtages pålidelige data, samt professionel support, der hjælper med at bekræfte, om produktet er klar til markedet.
Med et bredt udvalg af sammensætningsmuligheder for skruekonfiguration og formdesign, er fødevareekstruderopsætningen i høj grad fleksibel. I samarbejde med 3D-afdelingen hos Teknologisk Institut, er det muligt at skræddersy dele til ekstruderen, hvis dette er nødvendigt.
Vi ekstruderer et bredt udvalg af snacks, morgenmadsprodukter, pastaer og teksturerede vegetabilske proteiner, gennem high eller low moisture ekstrudering.
Hos Teknologisk Institut hjælper vi med:
- Køb, vejning og blanding af råmaterialer, samt beregning af opskrifter
- Udstyrsopsætning inklusiv skræddersyet skruekonfiguration og formdesign
- Proces- og produktudvikling ved hjælp af twin-screw ekstruderen
- Våd og tør ekstrudering
- Test af 5-8 opskrifter per dag, hvor deltagelse på testfaciliteterne velkommes.
Efter ekstrudering på pilotanlægget, kan produkterne tages til næste fase i produktudviklingen i vores analytiske laboratorier, sensoriske faciliteter og udviklingskøkken Foodturelab.
Ekstrudering i fødevaregodkendte faciliteter
I vores fødevaregodkendte lokaler har vi udstyr til flere processer og kan derfor køre produktioner af dit produkt helt ned til 20 kg ad gangen. Det giver dig mulighed for at teste mere økonomisk og hurtigere justere din opskrift, så den bliver klar til markedet.
Læs mere om vores udviklingsdage her.
Teksturering af plantebaserede proteiner
Med fokus på forskellige aspekter som struktur, tekstur, smag og farve, kan vi på vores fødevareekstruder opnå det bedste resultat med dine plantebaserede ingredienser. Med vores udstyr kan vi køre produktioner helt ned til 20kg ad gangen, og dermed hurtigt se resultater samt ændre i opskriften.
Læs mere om testproduktion af plantebaserede fødevarer her.
Ofte stillede spørgsmål:
Kan I hjælpe med proces- og produktudvikling af ekstruderede fødevareprodukter?
Hvordan dokumenteres afprøvning af råvarers ekstruderingsegenskaber?
Er der mulighed for for- og efterbehandling?
Er tør- og vådteksturering muligt?
Kan I teste additivers stabilitet i ekstruderings- og tørringsprocessen?
Lønproduktioner af fødevarer