Erhvervsudvikling

Stig Yding Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 04.

Erhvervsudvikling. Billede af erhvervsbygning

Erhvervsudvikling

Vi interesserer os for de vilkår, der gør, at virksomheder trives og udvikler sig. Konkurrencevilkår, innovation, forskning og udvikling og ikke mindst nye teknologier

Velfærd og velstand er helt afhængig af et velfungerende erhvervsliv, der skaber vækst, værdi og arbejdspladser i et område, f.eks. en kommune eller et land – eller i en branche. Med en erhvervsanalyse hjælper Teknologisk Institut med få fingeren på pulsen og sætter erhvervslivet og virksomhederne i centrum. Hvem er de? Hvilke udfordringer og muligheder har de? Hvad kan forbedres? Temaerne kan være mangfoldige: mangel på arbejdskraft, lokalisering, adgang til rådgivning, konkurrencevilkår, cirkulær økonomi, uddannelser, infrastruktur, ledelseskraft, kommunal service. De sidste 15 år har Teknologisk Institut stået bag mere end 150.000 interviews i mere end 100 analyser af erhvervslivets vilkår i kommuner, regioner, nationalt, i EU – og uden for EU.

Hvad kan vi tilbyde?

En erhvervsanalyse giver et solidt grundlag for både indsigt og strategi. Analyserne har ofte nye data med en nyhedsværdi, der skaber opmærksomhed om temaet. Vores rapporter er velformidlet og resultaterne forklaret og perspektiveret. Viden forhindrer myter og sætter vægt bag argumenterne. Vi skræddersyer en erhvervsanalyse efter dine behov for indsigt, synlighed og handling. Der er ikke en ”one-size-fits-all”-løsning, og vi har den store samfundsøkonomiske værktøjskasse med. Vi henter nye data gennem interviews, surveys og scraping af f.eks. jobdatabaser. Vi trækker på virksomhedsdatabaser, vores forskeradgang til Danmarks Statistik, globale databaser med patenter og forskning, avanceret statistik og AI – alt efter det tema og den population af virksomheder, der er under luppen.

Case-eksempler:

  • Teknologisk Udsyn er en serie rapporter fra Teknologisk Institut, som i en samlet analyse af et teknologiområde kortlægger videnskab, teknologi og marked og perspektiverer danske virksomheders muligheder i teknologien. Vi har skrevet om kvanteteknologi, CCUS, bioteknologi og CCUS. Se https://www.teknologisk.dk/teknologiskudsyn
  • Kommunens erhvervsliv. Videnstunge virksomheder skaber værdi, men hvor mange bor der i vores kommune? Hvem er de? Hvad er deres behov? Hvad synes de er vigtigt for vækst? Kan vi tiltrække flere? Svar på de spørgsmål finder vi f.eks. for kommuner. De indgår i forvaltningens og det politiske arbejde, men bliver ikke altid offentliggjort.