Forståelse af porøsitet på Teknologisk Institut

Susan Rudd Cooper

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 54.

SEM images of flower arrangement foam where the microstructure can be seen

Forståelse af porøsitet på Teknologisk Institut

Porøsitet spiller en afgørende rolle for ydeevnen af forskellige materialer og påvirker faktorer som opløsning af piller, væskeabsorption, tilgængelighed af lægemidler og holdbarhed.

På Teknologisk Institut anvender vi avancerede teknikker for at opnå en dybdegående forståelse af porøsitet inden for medicinske materialer, fødevarer, energimaterialer og mere.

Udforsk vores avancerede teknikker:

  • MicroCT Scanning: Vi anvender MikroCT-teknologi til at opnå detaljerede 3D-visualiseringer af materialer ned til en opløsning på 1 mikrometer. Vores facilitet er udstyret med både interne instrumenter og adgang til større faciliteter for forbedret kontrast og signalstyrke. For eksempel er noget af vores højopløsnings MikroCT-data indhentet ved det prestigefyldte European Synchrotron Radiation Facility (ESRF).
  • Kvantificering af Porøsitet: Vores eksperter er specialiserede i at modellere MikroCT-data for at kvantificere porøsitet. Vi anvender boldfittingsteknikker, uanset om dataene er indsamlet internt eller fra store faciliteter. Denne metode sikrer høj nøjagtighed i måling af porøsitet og giver en dybere forståelse af materialegenskaber.
  • Scanningselektronmikroskopi (SEM): For 2D-visualiseringer anvender vi scanningselektronmikroskopi, som giver os mulighed for at dykke ned i nanoskalaen med opløsninger, der når ned til nanometer-niveau. SEM giver os et nærmere kig på overflade- og strukturelle detaljer i materialer, hvilket forbedrer vores forståelse af deres mikroskopiske egenskaber.
  • Kviksølvsporøsimetri: Kviksølvsindtrængning er endnu en hurtig teknik, vi bruger til at bestemme porøsiteten af materialer fra nano- til mikrometerskala. Denne metode er afgørende for hurtige og nøjagtige porøsitetsvurderinger, som hjælper med effektiv udvikling og testning af produkter. 

Lær mere i vores video

Se videoen nedenfor for at få en mere visuel repræsentation af, hvordan vi anvender disse teknologier.

Den giver et indblik i de avancerede metoder og miljøer, vi bruger til at studere porøsitet i materialer.