Fra unge mennesker skal man høre de nye løsninger
De ældste elever på Osted Fri- og Efterskole har givet Roskilde Festivalen spændende nye bud på at løse fem af festivalens største udfordringer, godt hjulpet på vej af Opfinderrådgivningens skoletjeneste og FABLAB TI.
Nutidens ungdom går frisk til makronerne. Både når det handler om at tegne og printe i 3D eller at kaste sig friskt over at lave prototyper i pap og akryl på en laserskærer. De griber gerne røret og ringer til den nærmeste virksomhed i Hamborg, som kan smelte PLA-plast om til nyt - i dette tilfælde ølkrus, der skal smeltes om til seje drikkedunke med Roskilde Festivalens logo på. De kan også lave økonomiske beregninger og sandsynliggøre, om deres idéer holder vand.
Det er konklusionen, hvis man måler ungdommen ud fra 8. og 9. klasse på Osted Fri- og Efterskole.Gennem syv uger har eleverne arbejdet intenst på at afhjælpe Roskilde Festivalen med fem af deres største driftsudfordringer:
1) Hvordan undgår vi, at der er ca. 4 mill. miljøskadelige cigaretskodder på jorden, når festivalen er slut?
2) Hvad skal vi stille op med de 20.-25.000 telte og 10.000 luftmadrasser, som gæsterne efterlader?
3) Hvad med de 1,8 millioner plastikglas, som smides på jorden, hvordan kan vi gøre det bedre?
4) Hvordan undgår vi, at der bliver tisset overalt? Det koster 1,76 mill. kr. at fjerne menneskeligt affald!
5) Hvad gør vi med de efterladte metalpløkke i jorden, der punkterer hjul og er farlige for dyrene?
Fem komplekse udfordringer, som festivalens innovationschef, Esben Danielsen, præsenterede og diskuterede med de unge mennesker den første dag i et innovationsprojekt
i august.
Læs hele artiklen her: