GHG-protokollen for Fødevarer
Nedsæt klimabelastningen på virksomhedsplan med en kortlægning i overensstemmelse med GHG-protokollen
Det forøgede fokus på den grønne omstilling fra både samfundet, kunder og lovgivning, får mange organisationer til at kigge på deres klimabelastning på virksomhedsniveau frem for produktniveau.
Det øgede fokus på begreberne GHG-protokollen, Green House Gas protokollen, drivhusgasprotokollen, Science-based targets osv. tager alle udgangspunkt i det samme direktiv, som i EU skal gøre at alle CO2 udledninger – både virksomheders egne og deres respektive værdikæder - rapporteres omfattende og sammenligneligt.
CO2-kortlægning på virksomhedsplan
Hos Teknologisk Institut hjælper vi med aktivt at nedsætte fødevarevirksomheders klimaaftryk gennem CO2-kortlægning. Dette udføres på virksomhedsplan i overensstemmelse med Green House Gas (GHG) protokollen.
Procedure for kortlægning:
- Gennemgang af din virksomhed med henblik på indsamling af data
- Omsætning af data til klimapåvirkning i CO2-ækvivalenter
- Baseline eller opdateret klimaregnskab
- Afrapportering i overensstemmelse med GHG-protokollen
Resultatet af denne kortlægning vil give indsigt i jeres virksomheds klimabelastning.
Herunder:
- Et overblik over CO2-aftrykket for jeres virksomhed
- Baseline til afrapportering eller forpligtelse til Science-Based Targets
- Hotspot analyse, der kan danne grundlag for prioritering af tiltag til reduktioner
En analyse som denne vil gøre jer bedre rustet til kommende krav fra kunder, lovgivere og samfundet i forhold til at kunne dokumentere virksomhedens klimaaftryk. Derudover vil analysen give konkrete værktøjer til jeres videre arbejde med reduktion af jeres klimabelastning.Asger Munch Smidt-Jensen, LCA specialist hos Teknologisk Institut
Ofte stillede spørgsmål:
Hvad er GHG protokollen?
Hvad står GHG for?
Hvad er Scope 1, 2 og 3?
Scope 1 dækker over direkte udledninger som eksempelvis afbrænding af kul og olie og transport i en virksomheds egne køretøjer.
Scope 2 dækker over udledninger forbundet med indkøb af energikilder, der jo ikke udledes direkte af virksomheden selv, men er direkte relateret til virksomhedens aktivitetsniveau.
Scope 3 er andre indirekte emissioner – eksempelvis emissioner fra en virksomheds leverandører.