Dette onlinekursus fokuserer på, hvordan du vurderer det økonomiske potentiale ved 3D-print – det kan nemlig ikke beregnes på helt samme måde som ved konventionel fremstilling. Ved hjælp af konkrete eksempler illustrerer kurset, hvordan du identificerer merværdi, og hvordan denne værdi regnes med i business casen.
Dette onlinekursus fokuserer på, hvordan du vurderer det økonomiske potentiale ved 3D-print – det kan nemlig ikke beregnes på helt samme måde som ved konventionel fremstilling. Ved hjælp af konkrete eksempler illustrerer kurset, hvordan du identificerer merværdi, og hvordan denne værdi regnes med i business casen. Kurset kan gennemføres på både dansk og engelsk og er tilgængeligt online i 365 dage.
Lær at vurdere økonomien ved 3D-print
Additive Manufacturing (AM), eller i daglig tale 3D-print, bliver i stigende grad anvendt som produktionsressource og dermed ikke længere kun til prototyper. Flere uafhængige analyser peger på 3D-print som én af de fremstillingsteknologier, som dansk industri kan anvende for at opretholde konkurrenceevnen og fastholde danske produktionsarbejdspladser.
I dette kursus går vi i dybden med økonomien ved 3D-print. Økonomien er vigtig, fordi det normalt vil være en samlet økonomisk betragtning der afgør, om man vælger 3D-print som produktionsmetode frem for konventionel fremstilling. Det økonomiske potentiale ved 3D-print kan ikke beregnes på helt samme måde som ved konventionel fremstilling – der skal inddrages flere elementer end ved en traditionel kalkule. Derfor fokuserer kurset på aspekter som merværdi, værdikæde, produktlevetid og opstilling af business casen. På den måde får du et bedre grundlag for at vurdere, om 3D-print giver mening fra et økonomisk synspunkt. Med Teknologisk Institut som kursusleverandør er du samtidig sikker på at få uvildig og objektiv gennemgang af emnet.