5 gode grunde til at uddanne sig inden for robotteknologi
4 min.
Der kan være mange fordele ved at indføre robotter i en moderne produktion. Automatisering kan f.eks. reducere omkostninger og sikre en højere kvalitet og større produktion. Men hvordan undgår man at begå de klassiske begynderfejl, når man giver sig i kast med at indføre robotter i sin produktion?
De seneste år har vi set en kæmpe udvikling inden for robotteknologi. En udvikling, der fortsat er stigende, og som åbner op for helt nye muligheder for mange virksomheder.
På mange markeder kan robotteknologi øge virksomheders konkurrencedygtighed og produktivitet. Det kan øge omsætningen samt sænke salgspriser og omkostninger hos virksomheden, hvilket bl.a. gør det muligt for virksomhederne at bevare deres produktion i Danmark.
Derudover hjælper robotteknologi med at overtage trivielle og ensformige arbejdsopgaver og tunge løft, hvilket giver plads til mere alsidige og spændende arbejdsopgaver til medarbejderne.
Der er altså flere gode grunde til at komme i gang med robotteknologi, og mange virksomheder er allerede begyndt at investere i robotter. Men for at virksomheder kan få det optimale ud af deres robot, er det vigtigt, at medarbejderne forstår teknologien bag, så de er klædt ordentlig på til at udnytte robotteknologien på den bedst mulige måde.
På Teknologisk Institut tilbyder vi uddannelser og kurser inden for robotteknologi og -programmering, så du kan komme godt fra start med din robot.
Her får du fem gode grunde til at deltage på et kursus i robotteknologi...
1. Kom med på bølgen - automatisering og robotteknologi er fremtiden
Vi leder hele tiden efter måder at optimere og effektivisere vores arbejdskraft på. Markedet for de kollaborative robotter – cobots – forventes derfor at stige voldsomt i de kommende år. Med et kursus inden for robotteknologi sørger I for at komme med på bølgen! I får viden og knowhow om fremtidens løsninger, så I kan øge konkurrencedygtigheden for jeres virksomhed og bevare jeres produktion i Danmark.
2. Undgå dyre fejl
Mange virksomheder investerer i robotter, men mangler viden til at indføre og udnytte teknologien succesfuldt i deres arbejde. Derfor kommer mange aldrig rigtig i gang med at bruge deres robot. Eller måske bruger de den ikke optimalt, fordi de ikke ved, hvordan de skal gøre. Ved at uddanne jeres medarbejdere inden for robotteknologi får I redskaberne til at komme godt i gang med at bruge jeres robotter korrekt. På den måde undgår I dyre begynderfejl og sikrer samtidig, at I får mest muligt ud af investeringen fra start af.
3. Få styr på sikkerheden
De nye kollaborative robotter kan køre side om side med mennesker uden sikkerhedshegn, hvilket medfører en række nye sikkerhedsrelaterede udfordringer, som det er vigtigt at tage hånd om, før man kan tage robotten i brug. Gennem et kursus i robotteknologi får I vigtig viden og redskaber inden for robotsikkerhed, der kan hjælpe jer med at implementere jeres robotter sikkert i produktionen, så I kan udnytte deres fulde potentiale.
4. Få værdifulde inputs udefra
Ved at deltage på et kursus inden for robotteknologi møder I andre i samme situation som jer selv. Gennem undervisningen er der rig mulighed for sparring med både underviseren, men også med de andre kursister, der kommer fra lignende virksomheder. Gennem videndeling kan I opnå endnu bedre løsninger for jeres virksomhed, og I kan lære af andres fejl, inden I begår dem selv.
5. Forståelse for teknologien bag øger jeres muligheder
Medarbejderne i produktionen spiller en stor rolle i samarbejdet med de nye robotter. Ved at uddanne dine medarbejdere inden for robotteknologi sikrer du dig, at de er godt klædt på til at håndtere robotterne og sikre driften. Samtidig kan medarbejdere med uddannelse inden for feltet være med til at spotte nye løsninger og måder, hvorpå robotterne kan hjælpe jeres virksomhed fremadrettet.
Skal du på kursus i robotteknologi?
Skal du eller dine medarbejdere på et kursus i Robotteknologi? På Teknologisk Institut tilbyder vi flere forskellige typer kurser og uddannelser på både grundlæggende og videregående niveau.