Det gode CV | CV-skabeloner og gode råd til at skrive et godt CV

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få gode råd til hvordan du skriver det gode CV

Det gode CV | CV-skabeloner og gode råd til at skrive et godt CV

2 min.

Formålet med et CV er at overskueliggøre dine faglige kompetencer, personlige kvalifikationer samt dine erfaringer.

Dit CV skal være et klart og overskueligt dokument, der giver en potentiel arbejdsgiver indblik i, hvor du har opnået din erfaring, både gennem tidligere jobs og uddannelse. Det skal også vise dine færdigheder og kompetencer, som gør dig til den helt ideelle kandidat til stillingen.

Læs med og få 7 gode råd og konkrete tips til at styrke dit CV – lige fra opsætning til, hvad dit CV bør indeholde samt det du skal være ekstra opmærksom på.

7 råd til dit CV

1. Hold det kort

Det er ikke alt, der skal med i dit CV, og det er vigtigt, at du tilpasser dit CV til det specifikke job, du søger. Prioritér derfor arbejdsopgaver, erfaringer og resultater, som er relevante for stillingen og virksomheden. Og hold CV’et på 2-3 sider.

2. Gør det overskueligt

Det er ikke mange sekunder, dit CV har til at fange modtageren. Der er ofte rigtig mange, der søger det samme job, så når modtageren skal gennemgå +100 CV’er og ansøgninger, kan det godt gå ret hurtigt. Så hjælp modtageren med et læsevenligt layout, hvor modtageren hurtigt kan afkode om dine kompetencer matcher den opslåede stilling. Herunder er det en god idé at benytte punktform, når du f.eks. opridser dine kompetencer, tidligere arbejdsopgaver og resultater.

3. Husk vellignende profilfoto

Det er ikke alle, der synes, det er nødvendigt med et billede på CV’et, men det kan være med til, at ansættelsesudvalget bedre kan differentiere i de modtagne ansøgninger, fordi de kan sætte ansigter på de potentielle kandidater.

4. Skriv en målrettet profiltekst

Skriv en såkaldt ”elevatortale” i starten af dit CV på nogle få linjer, hvor du opsummerer dine kompetencer, ambitioner og hvorfor lige præcis du er den rette kandidat til stillingen. Profilteksten er med til at fange modtagerens opmærksomhed, og det bliver tydeligt for modtageren, hvad du kan bidrage med, og hvordan det matcher deres forventninger og krav til stillingen.

5. Skriv i omvendt kronologisk rækkefølge

Husk at skrive dine erfaringer, uddannelser, kurser mv. i omvendt kronologisk rækkefølge, så det første man læser på dit CV, er din nyeste erfaring. Prioritér arbejdsopgaver, erfaringer og resultater, som er relevante for stillingen og virksomheden.

6. Tilpas dit CV til hver enkelt ansøgning

Indholdet i dit CV skal være relevant og målrettet den stilling, du søger. Beskriv dine tidligere jobs med fokus på de opgaver og ansvarsområder, der er mest relevante for den stilling, du vil søge. Brug konkrete eksempler og kvalificerede resultater. Eksempel: i stedet for at skrive ”Ansvarlig for salg” kan du skrive ”Forøgede salget med 15% over to år ved at implementere nye marketingstrategier.”

7. Læs din ansøgning og CV igennem - og få evt. andre øjne på

Undgå stave- og grammatikfejl, da det kan give et dårligt indtryk. Brug et professionelt sprog og vær konsistent i din brug af tid og formater. 


Hvad bør dit CV indeholde?

  • Kontaktinfo (Navn, adresse, telefonnummer, mail, fødselsdato)
  • Profiltekst
  • Erhvervserfaring
  • Uddannelse
  • IT-kompetencer
  • Sprogkompetencer
  • Efteruddannelse/kurser
  • Fritidsaktiviteter
  • Evt. frivilligt arbejde
  • Referencer

NB: Lav ALTID dit CV til en pdf-fil, inden du sender det afsted til en kommende arbejdsgiver.

Pøj pøj med jobjagten!


CV-skabeloner

Opsætningen af dit CV er vigtigt, da den er med til at levere et godt indtryk af dig. Sørg derfor for at bruge overskrifter og inddel dit CV i afsnit, så det er til at læse.

Download nedenstående CV-skabeloner til Word:

Vil du vide mere?

Ønsker du at udvikle din faglige eller personlige profil og lærer nye kompetencer? Så tag et kig på et udpluk af de kurser, Teknologisk Institut udbyder her: