Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

DORA i praksis: Fra implementering til operationel robusthed

15. maj 2025 Taastrup
4. september 2025 Taastrup
30. oktober 2025 Aarhus
27. november 2025 Taastrup
DKK  6.499
ekskl. moms
Nr. 91748 A

På dette kursus får du en praksisnær indføring i DORA-forordningen (Digital Operational Resilience Act) med fokus på dels hvordan du arbejder med implementering dels på drift af compliance-opgaven. Undervisningen tager udgangspunkt i de fem centrale søjler i DORA-forordningen og kombinerer teori med konkrete værktøjer, som du kan anvende i din organisation.

DORA er allerede trådt i kraft, men måske er din organisation ikke helt i mål med implementeringen endnu.

Dette kursus fokuserer på de fem søjler i DORA, organisationens roller og ansvar samt konkrete krav til den daglige drift. På kurset gennemgås det juridiske grundlag og kravene i DORA, samt hvordan kravene fortolkes og udmøntes i praksis. Organisationens roller og ansvar gennemgås med fokus på ledelsen, jura, compliance og IT, og du lærer at vurdere, hvor langt din organisation er med implementeringen og hvor der er GAPs, der skal lukkes. Du får også værktøjer, der hjælper dig med at identificere og lukke GAPs og med at strukturere det fortløbende arbejde med DORA.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig, der har brug for viden om, hvordan din organisation forbliver compliant med DORA. Forordningen stiller krav om, at din organisation løbende kan påvise compliance med DORA. Kurset er til dig, der er leder, jurist eller som arbejder inden for compliance eller IT i et pengeinstitut, forsikringsselskab, investeringsselskab, betalingsinstitut, pensionskasse, kreditvurderingsbureau eller lignende.

Kurset er også relevant for dig, der er leverandør til den finansielle sektor og har brug for indsigt i og forståelse for de krav, der gælder for dine kunder, så du kan du styrke din position som en sikker og pålidelig samarbejdspartner.

Forudsætninger

Der er ingen formelle forudsætninger for at deltage på kurset, men det vil være en fordel, at du har undersøgt, hvordan din organisation allerede har organiseret sig inden for de emner, som DORA omhandler.

 

Udbytte

  • Forstå kravene i DORA
  • Få værktøjer til at implementere og forblive complient med kravene i DORA
  • Få konkret viden om robuste rammer for styring af IKT-risici
  • Lær om test af operationel robusthed, herunder regelmæssige tests
  • Få indsigt i leverandørstyring og leverandørkontrol, hvor dine leverandører leverer IKT til dig
  • Få viden om effektiv rapportering af IKT-relaterede hændelser til relevante myndigheder

Det får du på kurset

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 16 deltagere

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

For hver af de fem søjler i DORA (Digital Operational Resilience Act) gennemgås det juridiske grundlag og kravene i DORA, samt hvordan kravene fortolkes og udmøntes i praksis.

1.IT Risikostyring
IT-risikostyring under DORA indebærer en række aktiviteter og processer, der skal sikre, at finansielle enheder kan identificere, vurdere, styre og afbøde risici relateret til deres informations- og kommunikationsteknologiske (IKT) systemer.
2.Hændelsesrapportering
Hændelseshåndtering under DORA indebærer en række aktiviteter og processer, der skal sikre, at finansielle enheder effektivt kan opdage, reagere på og rapportere IKT-relaterede hændelser.
3.Test - herunder penetrationstests
Testning er en central del af DORA og spiller en afgørende rolle i at sikre, at finansielle enheder kan modstå og komme sig efter forskellige IKT-relaterede forstyrrelser.
4.Leverandørstyring og kontrol af, at leverandørerne leverer kvalitet i form af cybersikkerhed
Leverandørstyring og kontrol er en central del af DORA og indebærer en række krav og procedurer, der skal sikre, at finansielle enheder effektivt kan styre risici forbundet med deres IKT-leverandører.
5. Informationsdeling - udveksling af information og efterretninger om cybertrusler og angreb
Vidensdeling under DORA er en vigtig komponent, der sigter mod at forbedre den samlede cybersikkerhed og operationelle robusthed i den finansielle sektor.
 

Form

Undervisningen består af en gennemgang af de fem søjler og diskussion af, hvordan kravene efterleves kombineret med korte øvelser i, hvordan du bruger det udleverede materiale, når du kommer hjem. Målet er at klæde dig på til at sikre compliance og robusthed i din organisation.

 
30417
Underviser

Anette Pedersen

Anette har en bred forståelse af organisationers strategiske mål, drift og operationelle processer og er drevet af en dyb interesse for at sikre, at compliance-arbejdet udføres på et højt professionelt niveau der skaber værdi for ledelsen og virksomheden som helhed. Anette er certificeret i ISO27001 og har flere års erfaring fra en række større danske organisationer, herunder praktisk erfaring fra den finansielle sektor.

Vælg dato

Taastrup
15. maj 2025
Taastrup
4. september 2025
Aarhus
30. oktober 2025
Taastrup
27. november 2025