Bliv klædt på til succesfuldt at navigere i og drive processer i ESG-rapporteringen og Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Du lærer at udnytte rapporteringen til at skabe innovation og forretningsudvikling samtidig med at du træner værktøjer til at planlægge og facilitere effektive møder og workshops til dataindsamling, alignment, udvikling og håndtering af modstand i organisationen.
Ved at forbinde CSRD-rapportering med virksomhedens strategi og forretningsudvikling kan bæredygtighedsindsatsen blive en katalysator for innovation, vækst og værdiskabelse, snarere end blot et compliancekrav, der skal overholdes.
Uddannelsen tilbyder hands-on træning i CSRD og bæredygtighed med fokus på at skabe værdi gennem konkrete metoder og værktøjer. Du vil lære at analysere virksomhedens impact, risici og muligheder i forhold til CSRD og anvende bæredygtige rammeværk som FN’s Verdensmål til at udvikle innovative løsninger. Derudover lærer du at forbinde CSRD-performance med værdiskabende ændringer i processer, services, produkter og forretningsmodeller.
På andel del af uddannelsen vil du lære at designe og gennemføre effektive møder og workshops til dataindsamling, alignment og udvikling. Du vil blive i stand til at sikre strategisk enighed, håndtere modstand og ændre adfærd hos medarbejdere, borgere og kunder for at implementere bæredygtige ændringer succesfuldt. Du vil lære at ændre deres indstilling og adfærd systematisk, hvilket er afgørende for at implementere bæredygtige ændringer succesfuldt.
Uddannelsen er for alle, der arbejder med organisationens bæredygtighed, ESG-rapportering, forsyningskæder og som driver processer i form af møde- og workshopfacilitering. Du kan fx være bæredygtighedsleder eller -medarbejder, intern konsulent, projektleder, teamleder eller lignende.
Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.
Kursusbevis
Erfaren underviser
Maks. 20 deltagere
Fuld forplejning
Øvelser og inddragelse
Casearbejde
Materiale på engelsk
Undervisning på dansk
Gratis parkering
Modul 1 og 2 fokuserer på bæredygtighed og ESG-rapportering. Her får du syn for detaljerne i CSRD og princippet om 'dobbelt væsentlighed’ og dets anvendelse i bæredygtighedsrapportering. Dernæst skifter fokus til at udnytte bæredygtighedsrapportering i forbindelse med innovation og forretningsudvikling.
Modul 3 og 4 fokuserer på hvordan du med god planlægning og et effektivt rammeværk for facilitering kan afholde effektive møder og workshops til at drive og gennemføre større forandringer. Det suppleres med et større blik på din egen organisation og hvilke udfordringer, du kan møde ved gennemførslen af bæredygtige forandringer.
Generelt en meget positiv oplevelse.- Marlene Fjeldsted Myrthue A/S
Uddannelsen består af fire moduler:
Modul 1 er digitalt selvstudie, som du får adgang til ca. 14 dage inden modul 2. Du kan tage det, når det passer dig, og du skal have gennemført onlinemodulet og besvaret et spørgeskema koblet til CSRD inden modul 2. Resultatet af spørgeskemaet modtager du på modul 2.
Modul 2 er to dage med fremmøde, der kombinerer korte oplæg kombineret med aktiverende gruppediskussioner, casearbejde, arbejde med egen virksomhed og andre hands-on aktiviteter, der understøtter størst mulig læring.
Modul 3 er et nyt digitalt selvstudie, der åbner lige efter modul 2. Du kan tage det når det passer dig, dog skal du være færdig inden du kommer på modul 4.
Modul 4 er to dage med fremmøde, arrangeret i et workshop-format. Her får du mulighed for at træne værktøjer og tilgange på scenarier og cases med de andre kursister. De praktiske øvelser vil blive sat ind i en teoretisk ramme undervejs, for at understøtte din refleksion og overførsel til din egen hverdag.
Ved nogle Uddannelser er det muligt at søge tilskud gennem en kompetencefond. Læs mere om dine muligheder:
Ole er specialist i Design Thinking, Innovation Management, Business Model Innovation og teknologisk transformation. Ole har en PhD i Design Thinking og Disruptive Innovation fra DTU og Stanford University.
Martin er uddannet designingeniør fra DTU og har en Ph.d. i materiale- og overfladeteknologi. Han har undervist på Aalborg Universitet i konkrete metoder og processtyring indenfor Design Thinking, bæredygtighed og brugerinddragelse. Martin har i flere år undervist virksomheder i kreativitet og fejlangst. Han har desuden konkret erfaring som projektleder på museer og har en hands-on approach til udvikling og læring.
Aarhus 16. - 31. januar 2025 Garantifor afholdelse | |
Taastrup 7. april til 13. maj 2025 | |
Taastrup 22. september til 31. oktober 2025 | |
Taastrup 10. november til 5. december 2025 | |
Aarhus 19. januar til 27. februar 2026 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk