Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

27. januar 2025 Taastrup
8. september 2025 Aarhus
DKK  6.200
ekskl. moms
Nr. 33054 P
Tilmeld dig
104 har allerede deltaget
4,4
Fremragende
18 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Forebyggelse af svindel med fødevarer (food fraud), er et grundvilkår for mange virksomheder i dag. GFSI-anerkendte standarder kræver analyse af sårbarhed overfor svindel med fødevarer og en styringsplan i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed. Kurset hjælper med at gøre det overskueligt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til kvalitetsmedarbejdere, der ofte er tovholdere for virksomhedens sårbarhedsanalyse. Virksomhedens ledelse, personale-, salgs- og indkøbsansvarlige samt operatører i varemodtagelse og produktion vil også vil have stor gavn af at deltage på kurset, da vurdering af sårbarhed overfor svindel kræver viden fra hele virksomheden.

SSAFE-værktøjets begreber bliver behandlet på jævnt dansk, og engelskkundskaber er ikke en forudsætning for at deltage. Hvis det efterspørges, kan kurset udbydes på engelsk og som virksomhedstilpasset kursus.

Udbytte

  • Viden om tankegangen bag svindel med fødevarer
  • Mod på at analysere og vurdere virksomhedens sårbarhed overfor svindel med fødevarer
  • Gennemgang af krav i lovgivning og GFSI-anerkendte standarder som FSSC 22000, IFS og BRCGS
  • Indsigt i begrebet Food Integrity, der omfatter svindel og anden generel produkttillid
  • Træning i brug af sårbarhedsanalyse-værktøjet fra SSAFE: Food fraud vulnerability assessment tool
  • Kendskab til nye metoder til bestemmelse af fødevarers autenticitet
  • Inspiration til styringsplan for praktisk styring af sårbarhed i virksomhedens ledelsessystem
  • Dokumentation for modtaget træning

Indhold

  • Hvad er fødevaresvindel?
  • Hvorfor er det relevant?
  • Forskel på HACCP, VACCP og TACCP (Food Defence)
  • Krav fra lovgivningen i EU og USA (FSMA)
  • Krav fra standarderne
  • Kundernens krav om "ærlige varer" - Food Integrity
  • Hvad er sårbarhedsanalyse?
  • SSAFE værktøj til sårbarhedsanalyse
  • Hvordan gøres det overskueligt?
  • Hvorfra hentes den nødvendige information?
  • Virksomhedens egne "eksperter"
  • Resultatet af analysen: synliggørelse af sårbarheder
  • Omsætning af resultat til kontrolplan i ledelsessystemet
  • Metoder til test af autenticitet

Kursusbeskrivelse og -indhold bliver løbende opdateret.

Anmeldelser af Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

4,4
 
Fremragende Baseret på 18 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Form

Emner og begreber præsenteres og der arbejdes en del praktisk på egen PC med brug af SSAFE-værktøjet med reference til deltagernes egne erfaringer.

Heldagskursus med fuld forplejning i kursuslokalerne ved Teknologisk Institut.

I forlængelse af kurset tilbydes kursusdeltagere rabat på rådgivning indenfor sårbarhedsanalyse og forebyggelse af fødevaresvindel.

29747
Underviser

Lars Krusell

4.59/5 (135 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Lars Krusell, bromatolog. Rådgiver, sparringspartner og underviser hos Teknologisk Institut for virksomheder i fødevarekæden. Erfaring fra mange år hos Fødevarestyrelsen med hygiejne, mikrobiologi og opklaring af fødevarebårne sygdomsudbrud, egenkontrol og HACCP mv. Kontakt: LARK@teknologisk.dk | +45 72203491

Vælg dato

Taastrup
27. januar 2025
Aarhus
8. september 2025