Gennem tiderne har det været almindeligt at genbruge byggematerialer, heriblandt teglsten. Murværk er et gammelt kendt eksempel på design for adskillelse, men hvad skal man i dagens byggeri være opmærksom på ved genanvendelse?
Byggebranchen står for ca. en tredjedel af alt affald i Danmark. Byggematerialer bør i højere grad genbruges eller genanvendes, men lovgivningen er ikke gearet til at håndtere sådanne materialer. Overblikket over krav og muligheder får du på dette kursus. Herunder hvordan du kan være med til at sikre, at mursten kan genanvendes igen, når bygningens levetid er udtømt.
Kurset dækker emner fra vurdering af det eksisterende murværk før nedrivning, med vurdering af materialekvalitet og genanvendelsesmuligheder, til projektering og udførelse med genbrugte mursten. Du får metoder til at sikre kvalitet i byggeri med genanvendte mursten.
Kurset henvender sig til arkitekter, konstruktører, ingeniører, entreprenører og bygherrer, som beskæftiger sig med nedrivning, ombygning, renovering og genanvendelse af murværk samt projektering af nybyggeri.
Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.
Fuld forplejning
Materiale på dansk
Undervisning på dansk
Gratis parkering
Kurset veksler mellem oplæg og spørgetid, hvor problematikker og cases kan diskuteres. Du må gerne medbringe konkrete udfordringer fra egen praksis. Gennem diskussion rustes deltagerne til at kunne klarlægge udfordringer, f.eks. gabet mellem CE-mærkning og bygningsreglement, træffe de rette valg, inspireres til gode løsninger og får overblik over gældende regler.
Abelone Køster har ekspertviden om alle produkter, der relaterer sig til murværksområdet, baseret på bl.a. DS- standardiseringsarbejde. Hun har siden 1999 været involveret i drift og udvikling af de uvildige, frivillige kontrolordninger i Danmark for tegl og mørtel. Som rådgiver har hun arbejdet med produktudvikling, CE-mærkning, fabriksproduktionskontrol og prøvning. Hun har et indgående kendskab til de virksomheder, der fremstiller og anvender murværksprodukter, både som auditor og rådgiver.
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk
Der bliver arbejdet på en cirkulær omstilling mange steder i bygge- og anlægsbranchen. Der er dog stadig et stort potentiale, når det gælder fx affaldsreduktion. På ...
Læs mereByggebranchen er udfordret af fugtskader, som er forårsaget af konstruktionsmæssige forhold. Ofte er det nybyggeri eller renoveringer, som rammes af netop denne type...
Den cirkulære omstilling i byggebranchen kræver bedre styr på informationer og dokumentation, når vi bygger nyt, river ned og renoverer. Teknologisk Institut slår nu...
Hvis affald for alvor skal blive til en ressource, kræver det øget dokumentation og sporbarhed. Det samme gælder for nye byggematerialer, hvis de skal kunne genanven...