Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Holdbarhed af fødevarer

Tid & sted
Tilbydes som firmakursus.

Kontakt os på tlf. 7220 3000 eller skriv til kurser@teknologisk.dk for at høre mere.
Pris efter aftale
Nr. 33022 P

Fødevareproducenten har ansvaret for at angive den rette holdbarhed. Det er derfor vigtigt at have kendskab til de faktorer, der påvirker holdbarheden, og dermed til hvordan holdbarheden kan optimeres. Kurset giver indsigt i, hvordan kemiske, fysiske og mikrobiologiske forhold påvirker fødevarers holdbarhed, og hvordan disse forhold kan kontrolleres. Korrekt fastsættelse af holdbarhed er vigtig – ikke kun for fødevaresikkerheden, men også for reduceret madspild og øget konkurrenceevne.

Deltagerprofil

Virksomheder og personer indenfor kvalitets- og produktudvikling af fødevarer, som ønsker en øget forståelse for faktorer, der påvirker en fødevares holdbarhed, og hvordan den optimeres.

Efter aftale kan vi målrette kurset til din virksomhedsbehov og afholde som lukket virksomhedstilpasset kursus.

Udbytte

  • Kendskab til produktegenskaber og opbevaringsforhold, der har betydning for fødevarers holdbarhed
  • Forståelse for, hvordan kemiske, fysiske og mikrobiologiske forhold har indflydelse på holdbarheden
  • Overblik over, hvordan produktion, emballering, distribution og opbevaring kan optimeres for øget holdbarhed
  • Indsigt i, hvordan du praktisk undersøger holdbarhed af fødevarer
  • Redskaber til at forbedre holdbarheden af fødevarer

Kursets indhold

  • Hvad er holdbarhed?
  • Hvad er de holdbarhedsbegrænsende processer i fødevarer?
  • Hvordan påvirkes holdbarheden af processering, produktets sammensætning, emballering og opbevaring?
  • Analysemetoder til bestemmelse af holdbarhed og identifikation af til årsag fordærv

Form

Kurset veksler mellem teori, øvelser og dialog med deltagerne også om egne problemstillinger og med talrige eksempler.

Kurset kan efter aftale afholdes hos jer eller som heldagskursus med fuld forplejning i kursuslokaler på Teknologisk Institut.

Kontakt en fagansvarlig for nærmere aftale.

25864
25865
25866
25867
25868
Underviser

Lars Krusell

4.59/5 (135 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Fagansvarlig: Mikrobiologisk holdbarhed. Seniorkonsulent, bromatolog. +45 72203491 lark@teknologisk.dk

Underviser

Anette Granly Koch

Fagansvarlig: Mikrobiologisk holdbarhed. Faglig leder +45 72202539 aglk@teknologisk.dk

Underviser

Maja Krogsøe Skou

4.5/5 (2 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Fagansvarlig: Fysisk holdbarhed, tekstur, sensorik. Konsulent. +4572201345 maks@teknologisk.dk

Underviser

Marlene Schou Grønbeck

4.5/5 (2 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Fagansvarlig: Fysisk holdbarhed, tekstur, sensorik. Konsulent. +45 72201102 msgr@teknologisk.dk

Underviser

Lars Månsson

Fagansvarlig: Kemisk holdbarhed. Konsulent. +45 72201073 lman@teknologisk.dk