Få grundlæggende viden og overblik over de forskellige typer af arbejde og roller, der udføres som IT-arkitekt. På kurset er der fokus på begrebsforståelse og kendskab til forskellige IT- arkitekturovervejelser, -processer, -metoder og -opgaver. Det er derfor aktuelt uanset, hvilken IT- arkitektrolle, du har eller skal have i virksomheden.
Kurset skaber overblik over opgaver og kompetencer knyttet til følgende IT-arkitektroller: System- og løsningsarkitekten, enterprisearkitekten, forretningsarkitekten, dataarkitekten, applikationsarkitekten og teknologiarkitekten.
Kurset er første trin i Teknologisk Instituts certificerede IT- arkitektuddannelse, som giver dig mulighed for at dokumentere dine kompetencer i henhold til en offentlig anerkendt model.
Efter kurset kan du specialisere dig med et af de tre Practitioner kurser Enterprise Arkitekt, Systemarkitekt og Teknologiarkitekt. Læs mere om de samlede uddannelsesmuligheder.
Målgruppen er alle, som ønsker brugbare værktøjer til arbejdet som IT-arkitekt. Det kan være, at du allerede er IT-arkitekt eller systemdesigner og gerne vil i gang med en formel IT-arkitektuddannelse. Du kan fx også være projektleder, der gerne vil have forståelse for og værktøjer til at anvende arkitekturprincipperne.
Kurset henvender sig til alle uanset, om du har en teknisk eller forretningsmæssig baggrund.
Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.
Certificeret underviser
Certificering / eksamen
Casearbejde
Materiale på dansk
Undervisning på dansk
Certificeret træningsorganisation
Rigtig dygtig underviser, der tydeligvis har rigtig godt styr på sit stof, kombineret med en masse praktisk erfaring.- Thomas Mortensen KMD A/S.
Efter at have praktiseret software arkitektur i mange år, var kurset rigtig godt for at fastlægge rammer, metoder og ikke mindst begreber indenfor enterprise arkitektur.- Kasper Mathias Johansen Gram og Juhl A/S
God gennemgang af materiale - suppleret godt af undervisers praktiske erfaring- Kim Poulsen Udviklings- og Forenklingsstyrelsen - SKAT
Super kursus. Jeg føler jeg fik rigtigt meget med hjem!- Kim Fiedler Vestergaard Foreningen Bankdata
Spændende kursus og dygtig underviser. Gode omgivelser og lokaler.- Tania Holte Sandgaard Center For It og Medicoteknologi
På sidste kursusdag er der mulighed for at tage en certificering. Certificeringen koster kr. 2.995 ekskl. moms og er ikke indeholdt i kursusprisen. Du kan bestille din certificering ved tilmeldingen til kurset. Der er en gratis re-take certificering inkluderet i prisen. Har du viden svarende til indholdet på foundationkurset, kan du tage IT-Arkitekt, Foundation certificeringen. Kontakt os for at høre, hvornår du kan tage certificeringen.
Antal spørgsmål: 40
Tid: 1 time (15 min. ekstra hvis dansk ikke er dit modersmål)
Format: multiple choice på dansk
Du skal have mindst 26 rigtige svar (65%) for at bestå certificeringen
Undervisningen består af teori suppleret med praktiske øvelser og enkelte diskussionsoplæg. Der arbejdes med en gennemgående case på kursusdagene. Du skal regne med at forberede dig før kurset i et omfang af ca. 3-5 timer. Du vil modtage adgang til forberedelsesmaterialet ca. to uger før kurset. Kursusmaterialet består af egenudviklet, omfattende kursusmateriale.
IT-arkitektuddannelsens moduler afholdes på dansk, med danske materialer og certificering. Enkelte kurser afholdes på engelsk, men engelsk undervisning, engelsk materiale og engelsk eksamen. Disse afholderser er markeret med "Undervisning på engelsk".
Ved nogle kurser er det muligt at søge tilskud gennem en kompetencefond. Læs mere om dine muligheder:
IT-arkitektuddannelsen er en national uddannelse, som er akkrediteret af Dansk IT. Her får du et overblik over de forskellige niveauer og retninger, som du kan specialisere dig inden for.
Flemming har +25 års erfaring med undervisning og rådgivning inden for arkitektur og design patterns. Han er certificeret instruktør inden for Forretningsarkitektur, Enterprisearkitektur og Løsningsarkitektur. Flemming har endvidere programmeringskompetencer indenfor C#, Java og C++, og kan systemudviklingsmetoderne: Objektorienteret samt struktureret analyse og design, datamodellering, Unified Process, UML, SCRUM og analyse. Flemming har desuden arbejdet med SOA og SOA design patterns.
Per har over 27 års erfaring som systemarkitekt og udvikler. Han har stor erfaring fra såvel private som offentlige IT-arkitekturprojekter og har undervist på mange niveauer. Per er uddannet Civilingeniør M.Sc.EE.
Henri er erfaren underviser og har desuden erfaring fra arbejde som løsningsarkitekt, proceskonsulent, dataarkitekt og udvikler, kombineret med 20 års ledelseserfaring i diverse brancher. Henri’s erfaring strækker sig over opbygning af enterprise arkitektur kapabiliteter med afsæt i TOGAF / FDA, branchebaserede referencemodeller, integration mellem EA og projektledelse og GDPR / informationssikkerhed samt mange års praktisk modelleringserfaring med BPMN, DMN og ArchiMate.
Taastrup 27. - 29. januar 2025 Garantifor afholdelse Kun 2 pladser tilbage! | |
Taastrup 27. - 29. januar 2025 Garantifor afholdelse Undervisning på engelsk | |
Aarhus 3. - 5. februar 2025 Udsolgt | |
Taastrup 19. - 21. februar 2025 Garantifor afholdelse Kun 1 plads tilbage - sidste chance! | |
Taastrup 3. - 5. marts 2025 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk
IT-arkitektuddannelsen skaber en fælles referenceramme for en IT-arkitekts kompetencer – på flere niveauer. Læs mere om IT-arkitektuddannelsen.
Læs mereMed TOGAF® 9.2 kan du gøre karriere som entreprisearkitekt eller relaterede jobområder som eksempelvis forretningsudvikler og systemintegrator.