Kurser

2 dages kursus 

Lær at bruge og træne din egen Chatbot

16. - 17. juni 2025 Taastrup
DKK  9.500
ekskl. moms
Nr. 91434 A
4,3
Fremragende
12 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Dette to-dages kursus giver dig en grundig introduktion til kunstig intelligens (AI) og sprogmodeller som fx ChatGPT, så du kan opnå tidsbesparelser i dit arbejde på 20-70 pct. og være i stand til at udføre opgaver, som du måske ikke tidligere har været i stand til.

Indhold

På dag 1 lærer du, hvordan du bruger AI-værktøjer som en direkte understøttelse i dit daglige arbejde. Du vil blive introduceret til sprogmodeller som ChatGPT, Claude og Gemini med fokus på avanceret propmting, grundig research, udvikling af prototyper og tilpassede chatbots og projekter. Derudover lærer om du de vigtigste overvejelser ift. datasikkerhed og øvrige faldgruber.

Dag 2 er mere teknisk, og her lærer du, hvordan man kan tilpasse AI-grundmodeller, fx ved hjælp af finjustering, automatisk prompt generering og hvordan man kan arbejde med mere avanceret dataanalyse. Du vil også få praktisk erfaring med, hvordan man downloade og arbejde med sprogmodeller lokalt på egen computer (uden adgang til internettet) og hvordan man kan kombinere sprogmodeller dem med andre datakilder.

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle med interesse for kunstig intelligens. For at få det fulde udbytte af dag 2 bør du også have et ønske om at udforske kunstig intelligens’ tekniske potentiale, men du behøver ikke have en teknisk baggrund eller uddannelse for at deltage. Det vigtigste er, at du er nysgerrig og har interesse i at udforske AI's muligheder i dit arbejde og i din dagligdag.
 
Har du teknisk baggrund eller erfaring i at arbejde mere systematisk med data, vil du særligt kunne drage nytte af de avancerede emner på dag 2, men kurset er designet til at være tilgængeligt for alle med interesse for AI’s arbejdsmæssige og tekniske potentiale.
 
Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvorvidt kurset er noget for dig, eller hvis du kun ønsker at deltage i en af dagene, så kontakt underviser på dag 1, Daniel Turi Hedelund, på dth@teknologisk.dk, eller underviser på dag 2, Svend Vendelbo Nielsen, på sven@teknologisk.dk
 

Praktisk

Husk at medbringe egen computer til brug i øvelserne.
For at få mest ud af øvelserne anbefaler vi, at man på forhånd - eller fra morgenstunden på dag 1 - opretter et ChatGPT Plus abonnement (ca. 170 kr. for én måned) eller et lignende abonnement hos enten Gemini (Google) eller Claude (Anthropic). Hvis du ikke ved, hvordan man gør, får du hjælp til det på dag 1.
 

Udbytte

  • Forståelse af AI's potentiale: Klarere indsigt i hvordan AI kan skabe værdi og løse udfordringer i din branche.
  • Opdateret viden: Indsigt i de nyeste udviklinger inden for AI og sprogmodeller til at træffe informerede beslutninger.
  • Praktiske færdigheder: Hands-on erfaring med at prompte, træne og finjustere chatbots til brug i dit daglige arbejde og med egne data.
  • Teknisk ekspertise: Viden om at vælge mellem f.eks. ChatGPT, open-source modeller eller kombinationer samt kompetencer til at påbegynde tekniske løsninger i din organisation.
  • Prototyping: Erfaring med at udvikle og teste AI-baserede prototyper, der kan demonstrere koncepter og løsninger relevante for jeres forretning.
  • Datahåndtering og sikkerhed: Læring om effektiv indsamling, forberedelse og brug af data til sprogmodeller samt sikring af data.
  • Avanceret analyse: Introduktion til avancerede teknikker inden for dataanalyse og statistik for dybere indsigt og bedre beslutningstagning.

Program

Dag 1:
Det overordnede sigte er at give en introduktion til AI og anvendelsesmulighederne. Alt hvad du lærer, kan du hurtigt og direkte omsætte i din arbejdsdag.
  • Velkomst og introduktion: Kort præsentation af workshoppen, underviseren og dagens program.
  • Introduktion til AI: Grundig gennemgang af AI's historie, forskellige typer af AI (maskinlæring, dyb læring, neurale netværk) og eksempler på anvendelsen i forskellige områder.
  • Moderne AI-værktøjer: Dybere introduktion til generativ AI, herunder GPT-modellen og andre sprogmodeller som Gemini og Claude, med eksempler på hvad de kan bruges til, herunder tekstskrivning, redigering, dataanalyse, visualiseringer, billedanalyse- og genering, proptotyping mv.
  • Skab værdi med AI: Undersøgelse af, hvordan virksomheder og organisationer kan bruge AI i konkrete arbejdsopgaver - med eksempler fra forskellige brancher og diskussion af AI's potentiale.
  • AI i praksis: Hands-on øvelser med prompting-metoder, datanalyse, prototyping og udvikling af simple chatbots.
Dag 2:
Det overordnede sigte er at arbejde mere teknisk med AI for at give et indblik i AI’s tekniske potentiale. Flere øvelser kan du omsætte i din arbejdsdag, men der er også elementer, som giver inspiration til hvad man kan opnå med et større teknisk setup i din organisation.
  • Brug af open source-sprogmodeller lokalt på din computer: Sammen downloader vi en open source-sprogmodel der kan køre lokalt på din computer. Vi tester værktøjet med øvelser fra dag 1 og evaluerer erfaringerne ift. mere ”færdige” AI-produkter som ChatGPT, Claude og Gemini.
  • Finjustering af sprogmodeller: Gennemgang af muligheder og motivation for at finjustere sprogmodeller efterfulgt af en praktisk øvelse.
  • Chatbots med domæneviden: Præsentation af hvordan man kan sammenstykke forskellige funktionaliteter for at gøre en chatbot til ekspert inden for et specifikt område ved hjælp automatisk prompt generering. Det afprøves også i en praktisk øvelse.
  • Dataanalyse med ChatGPT: Udforskning af ChatGPTs potentiale til at analysere og fortolke dine data, hvor der vil inspiration til hvad man kan undersøge, men også hvordan man forholder sig kritisk til output.
  • Afrunding og tak for i dag: Opsummering af dagens vigtigste pointer og tips til at fortsætte din AI-rejse.
 
 

Anmeldelser af Lær at bruge og træne din egen Chatbot

4,3
 
Fremragende Baseret på 12 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Vælg dato

Taastrup
16. - 17. juni 2025