Den nye Mærkningsvejledning er blevet opgraderet med nye kapitler om anprisninger vedr. miljømæssige og etiske forhold og oprindelsesmærkning af den primære ingrediens. Det er gode eksempler på, at mærkningsreglerne aldrig står stille, og at det derfor er vigtigt at holde sig orienteret og opdateret for at lave korrekt mærkning hver gang.
Deltagerne klædes på til at mærke fødevarer, så de overholder gældende regler og til at vurdere lovligheden af fødevarer, som allerede er på markedet. Vi vil i løbet af kurset også komme overordnet ind på den omkringliggende lovgivning, som også påvirker, hvordan fødevarer kan/skal mærkes, eksempelvis handelsnormer, anprisninger, Nøglehulsmærke, Fuldkornslogo og økologi-mærkning.
Kurset henvender sig til personer med ansvar for mærkning og markedsføring af egne producerede eller forhandlede fødevarer.
Deltagerne kommer på kurset hele vejen rundt om de generelle mærkningsregler, eksempelvis
Kurset afholdes over to dage og tager udgangspunkt i fødevareinformationsforordning 1169/2011, den danske mærkningsbekendtgørelse, mærkningsvejledningen, vejledning om næringsdeklaration og tilsætningsstofforordningen.
Der er på kurset afsat tid til to mindre øvelser omkring hhv. vurdering af tilsætningsstoffer og udarbejdelse af næringsdeklaration. Der er også afsat tid til, at deltagerne udarbejder 1-2 deklarationer på egne produkter.
Aarhus 25. - 26. marts 2025 | |
Taastrup 30. september til 1. oktober 2025 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk