Kurset giver en grundig indføring i de forædlingsteknikker, som bruges i dag til at udvikle nye plantesorter samt en øget forståelse for sammenhængen imellem de forskellige arbejdstrin i et forædlingsprogram. Kursets mål er at give dig og din virksomhed værktøjer til at udvikle jeres forædlingsprogram, så det bliver målrettet men også mere kreativt. Målet er også at vise, hvordan komplekse metoder og processer kan optimeres, hvilket kan give øget succesrate og produktivitet.
Kurset henvender sig til personer med ansvar for forædlingsprogrammer, assisterende medarbejdere som arbejder praktisk med forædlingsprocessen (gartnerimedarbejdere, laboranter), og medarbejdere som arbejder meget sammen med forædleren (fx produkt manager). Kurset tager udgangspunkt i deltagernes niveau.
Kurset forløber over tre dage og vil foregå delvist på dansk og engelsk, da en del af kurset afholdes af en hollandsk underviser. Yderligere vil to erfarne danske forædlere bidrage til kurset med undervisning og egne erfaringer med forædling indenfor både markafgrøder og prydplanter. Kurset består af forelæsninger, øvelser og diskussion af forædlingsstrategier, med udgangspunkt i deltagernes egne plantearter. Kurset vil fokusere på følgende emner:
Dag 1, kl. 8:30 - 16:00
8:30-9:00: Registrering, morgenmad og netværk
Formiddag:
Eftermiddag:
Dag 2, kl. 8:30 - 19:00
Formiddag:
Eftermiddag:
17:30-18:30: Aftensmad og netværk
Dag 3, kl. 8:30 - 16:00
Formiddag:
Eftermiddag:
Afslutning, evaluering og kaffe
Engelsk og dansk
Kurset afholdes på Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup og er inkl. forplejning. Overnatning sørger deltagerne selv for.
Der er plads til 20 deltagere på kurset.
Kursusbrochure/program offentliggøres senere.
Kurset er udarbejdet i samarbejde med Firmaet DeSeed og Den grønne konsulenttjeneste.
Idy er uddannet MS.c. Hort fra Wageningen Universitet i Holland. Hun har undervist og formidlet viden om forædling og genetik til både gartnere og ansatte ved forædlingsfirmaer siden 1992.
Anna-Catharina er uddannet Ph.D. Hort. Hun er specialist i en række forskellige forædlingsteknikker, blandt andet artshybridisering, mutationsforædling og vævskultur. Hun er ansvarlig for det Bioteknologiske Laboratorium ved Teknologisk Institut.
Erik har haft eget forædlingsfirma siden 2012, med fokus på udvikling af rapssorter med traditionelle og nye egenskaber, såsom Baby leaf raps, rapskarse, grønkålslignende raps og den helt nye rapsknop samt raps til gourmet olie. Erik har 30 års erfaring med forædling af sukkerroer, vår- og vinterraps, vår og vinterhvede samt hør og birkesvalmue (gæsteforelæser).
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk