Kurser

Nyt2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Python og AI

10. - 11. marts 2025 Taastrup
27. - 28. marts 2025 Aarhus
DKK  5.999
ekskl. moms
Nr. 91681 A

Få en introduktion til AI, og lær at bearbejde og visualisere data med Pandas, Numpy, Matplotlib og Seaborn. Byg egne AI-modeller, og opdag fordelene ved pre-trænede modeller som dem bag ChatGPT. Dette kursus giver dig både indsigt i AI-landskabet og værktøjerne til at implementere avancerede løsninger i din Python-kode.

Dette kursus giver dig en solid introduktion til AI og de metoder og værktøjer, der ligger bag. Vi starter med at skabe en fælles forståelse for AI-begrebet samt delområderne supervised, unsupervised og reinforcement learning. Derefter arbejder vi hands-on med bearbejdning og visualisering af data ved hjælp af Python-pakkerne Numpy, Pandas, Matplotlib og Seaborn.

Du får også mulighed for at bygge og evaluere dine egne AI-modeller vha. Python-pakken Scikit-learn, ideelt til specialiserede problemstillinger, hvor standardløsninger ikke rækker. Endelig får du en introduktion til brugen af pre-trænede modeller, som f.eks. dem bag ChatGPT, samt hvordan du via API’er nemt kan integrere avancerede AI-modeller i dine egne projekter.

 

Deltagerprofil

For dig, der allerede har erfaring med Python og ønsker at tage dine færdigheder til næste niveau ved at arbejde med machine learning og AI.

 

Forudsætninger

Kendskab til Python svarende til Python Grundlæggende

Udbytte

  • Generel forståelse af begrebet AI
  • Overblik over områderne supervised, unsupervised og reinforcement learning
  • Hands-on erfaring med klargøring og visualisering af data
  • Brug af egne data til træning og evaluering af egne AI-modeller
  • Lær at bruge pretrænede AI-modeller vha. API’er
  • Få indsigt i Python-pakker til bearbejdning af data og udvikling af AI-modeller

Det får du på kurset

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Computer stilles til rådighed

Computer stilles til rådighed

Indhold

Introduktion til AI
AI er et begreb, der dækker over mange forskellige værktøjer og metoder. Inden vi dykker ned i at bygge og arbejde med modeller i vores Python-kode, får vi en fælles forståelse for, hvad AI er, samt får et overblik over landskabet af AI-værktøjer. Herunder får deltagerne en kort introduktion til de overordnede områder supervised, unsupervised og reinforcement learning.
Bearbejdning og visualisering af data
Data er essentielt i forhold til at få gode resultater med machine learning og AI. I forhold til klargøring og rens af data vil vi bruge pakker som Numpy og Pandas. Derefter får vi indsigt i vores data vha. datavisualiseringspakkerne Matplotlib og Seaborn.
Træning og evaluering af egne AI-modeller
For bare få år siden var det nødvendigt at bygge egne AI-modeller for at få adgang til teknologien. Det er ikke længere nødvendigt men i visse tilfælde kan det være en fordel, hvis man arbejder med et specialiseret område, hvor generelle indsigter ikke er tilstrækkeligt.
Brug af pretrænede modeller
Bag velkendte værktøjer som ChatGPT gemmer sig pretrænede AI-modeller, som vi vha. API’er kan bruge i vores scripts og kode. Vi dykker ned i, hvordan vi vha. API’er kan få adgang til pretrænede modeller, som er trænet og evalueret på store mængder data.

Form

På kurset vil vi skifte imellem teori formidlet i et letforståeligt sprog og hands-on-opgaver, som giver praktisk erfaring med de introducerede emner. Opgaverne tager udgangspunkt i virkelighedsnære datasæt, således deltageren får indsigt i, hvordan processen omkring udvikling, træning, test og implementering af AI-modeller kan foregå i praksis.

30262
Underviser

Lise Lystlund

Lise har over 10 års erfaring med data, machine learning og AI fra projekter i både offentlige og private organisationer. Igennem sin karriere har Lise erfaret vigtigheden af tværfagligt samarbejde samt forståelse for AI-teknologiens muligheder og begrænsninger i forhold til at skabe værdifulde digitale løsninger. Lise har derfor en stor passion for at udbrede viden om machine learning og AI til både IT-professionelle og andre fagpersoner.

Vælg dato

Taastrup
10. - 11. marts 2025
Aarhus
27. - 28. marts 2025