Sådan kan I have glæde af Change Management!

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

fw

Sådan kan I have glæde af Change Management!

3 min.

Change Management er vitalt for enhver organisation, der ønsker at forblive konkurrencedygtig og i stand til at tilpasse sig det hurtigt skiftende miljø i dag. Det handler ikke kun om at implementere nye systemer eller processer, men om at skabe en kultur, der understøtter innovation og forandring. Men hvad er Change Management, og hvordan implementerer I det i jeres ledelsesstrategi?

Change Management, også kaldet forandringsledelse, er i grove træk en metode inden for ledelse, som kan anvendes til at omstille f.eks. medarbejdere, ledere, interne og eksterne samarbejdspartnere. Det drejer sig ofte om omstilling af nye processer, tilgange og/eller arbejdsmetoder.

Change Management er:

”Når mennesker skal bevæge sig fra en viden, en holdning, en adfærd til en anden, typisk for at understøtte at en forandring i en organisation eller virksomhed kan foregå hensigtsmæssigt og så hurtigt som muligt” - fortæller Thomas Essendrop, underviser på Teknologisk Institut og seniorrådgiver.

Change Management refererer til de processer, værktøjer og teknikker, der bruges til at styre de menneskelige aspekter af organisatoriske ændringer. Målet er derfor at hjælpe medarbejdere med at tilpasse sig forandringer, så organisationen som helhed kan opnå sine mål. Change Management omfatter alt fra kommunikation og træning til ledelse og evaluering af processen.

Hvor kan Change Management bruges?

Et typisk eksempel på hvor Change Management kan være relevant er, når virksomheder har investeret i et nyt IT-system eller ny teknologi, da det er situationer, der kræver tilpasning og omstilling. Her er 5 konkrete eksempler på, hvor Change Management kan bruges:

  1. Implementering af nye IT-systemer: Når en virksomhed indfører et nyt IT-system eller ny software, er det afgørende at have en struktureret change management-plan for at sikre en glidende overgang. Det indbefatter, at medarbejderne får den nødvendige træning og oplæring, arbejdsprocesser tilpasses, og der gives løbende support for at minimere forstyrrelser i den daglige drift.
  2. Fusioner og opkøb: I forbindelse med fusioner eller opkøb skal organisationer ofte integrere forskellige virksomhedskulturer, systemer og processer.  Her skal Change Management bruges som værktøj til at styre processen ved at sikre, at alle interessenter er involverede og støttende. Med en klar strategi udrullet for fusionen er I også hurtigere til at træde til ved eventuelle konflikter.
  3. Organisatoriske omstruktureringer: Ved større omstruktureringer, det kan f.eks. være ændringer i ledelsen eller flytning af afdelinger, kan change management bruges til at kommunikere ændringerne klart, træne medarbejdere i deres nye roller og overvåge tilpasningen for at sikre, at målene nås.
  4. Digital transformation: Change Management spiller en afgørende rolle i at sikre, at teknologiske ændringer – det kan f.eks. være brugen af AI – implementeres succesfuldt ved at involvere medarbejdere, ændre arbejdsmetoder og få integreret de nye teknologier i den daglige drift.
  5. Kulturelle ændringer: Change Management kan bruges, når virksomheder skal ændre deres kultur, f.eks. et mål om at fremme innovation eller at øge fokus på kunder. Change Management kan styre processen ved at skabe engagement omkring kulturændringen og sikre, at nye værdier og adfærdsændringer forankres i organisationen.


Vil du vide? 

Står du og din organisation også overfor en forandring? Teknologisk Institut udbyder kurser i change management, hvor du vil få konkrete redskaber til at skabe succesfulde resultater båret af en forandringsparat kultur.