Fra 2025 behøver man ikke længere at krydse Atlanten for at få det sorte bælte i Commissioning-ledelse. Nu kan man uddanne sig til Qualified Commissioning Process Provider (QCxP) på Teknologisk Institut i Taastrup, hvor University of Wisconsin, i samarbejde med danske Cx-fagledere fra Rambøll og Artelia, tilbyder et fem-dages kursus, der giver adgang til certificerende eksamen.
Commissioning er i dag en etableret del af dansk byggeri. Commissioning-processens fokus på korrekt projektering, udførelse og drift, giver alle parter i byggeriet fordele.
Cx-processen verificerer også at bygningen lever op til de øgede krav for energioptimering og afrapportering iht. udviklingen i europæiske lovgivning. Det er ikke bæredygtigt, hvis det ikke virker.
Derfor er Cx også en integreret del af certificeringsordninger som BREEAM, LEED og DGNB. QCxP er anerkendt af disse certificeringer.
Ved at etablere en uddannelsesmulighed i Danmark, beholdes den kerne i undervisningen, som er fælles for al Commissioning, samtidig med at den tilpasses dansk lovgivning, og danske standarder for byggeri.
Kurset faciliteres af Rambøll og Artelia, i samarbejde med Teknologisk Institut.
University of Wisconsin forestår undervisningen i The Commissioning Process for Delivering Quality Constructed Projects. QCxP-eksamen afvikles efterfølgende i universitetets online-modul. Eksamen skal tages inden for 14 dage, efter endt undervisning, på et selvvalgt tidspunkt. University of Wisconsin udsteder certifikat efter bestået eksamen.
Danske fagledere forestår undervisningen i danske og europæiske forhold, herunder praktiske øvelser måling, indregulering og funktionsafprøvning.
University of Wisconsin sikrer kvaliteten af undervisning, også den dansksprogede del. Eksamen dækker hele pensum.
Teknologisk Institut stiller rammer til rådighed, samt adgang til øvelser i deres tekniske installationslaboratorium.
Kurset henvender sig til personer med tidligere erfaringer med Cx-processen i dansk byggeri.
Nærmere detaljeret program udgives før kursus start.
Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.
Kursusbevis
Erfaren underviser
Maks. 20 deltagere
Fuld forplejning
Materiale
Gratis parkering
Undervisning i laboratorie
Kurset udbydes som et fem-dages internatkursus plus mulighed for efterfølgende eksamen.
Pris: DKK 23.800 ekskl. moms og eksamensgebyr.
Prisen indeholder udover kursus i fem dage forplejning (morgenmad og frokost samt formiddags- og eftermiddagskaffe).
OBS! Eventuel hotelovernatning, rejseomkostninger er ikke inklusiv i prisen.
Kurset er på engelsk de første tre dage, men på dansk de efterfølgende dage. Eventuel eksamen er på engelsk.
Der er opfølgning på kursus hver aften fra kl. 19:00 til kl. 20:30 på Thon Partner Hotel Høje Taastrup.
BMS, HVAC og Commissioning specialist. Cx Fagleder 18 års erfaring fra branchen, heraf 8 år som Cx-specialist og Cx-leder. Indgående praktisk erfaring med alle Cx aktiviteter i alle faser, både nybyg og renovering. Har bidraget til flere fagrelevante publikationer, herunder lærebog om energirigtigt byggeri, ny ISO standard i Cx, PRO2.3 i DGNB2023 & Økonomi 4-kriteriet i 2025 manualen. Deltager i opgaver med at udarbejde vejledninger for implementering af nye EU-direktiver.
Ph.d. og programdirektør for University of Wisconsin-Madison Professional Programs. Ansvarlig for undervisning, ledelse og forretningsudvikling for idriftsættelse af certificeringskurser. Ejer af ianTEACH LLC, som leverer innovativ træning til byggebranchen. Akkrediteret idriftsættelsesprocesleder med over 20 års erfaring i Commissioning. Har styret flere energi-, idriftsættelses-, retro-commssioning- og LEED®-commissioning-projekter. Mastergrad i maskinteknik ved City University of New York.
Fagleder Commissioning, Rambøll Vest. Maskinmester med 35 års erfaring fra bygningsdrift, HVAC, og Commissioning. Stor praktisk erfaring med Commissioning i alle faser og roller, fra bygherre til rådgiver og entreprenør. Erfaring med alle typer bygninger fra hospitaler til skoler og plejehjem. Medvirkede ved opdatering af DS 447 og siddet i ASHRAE fagkomite for sygehuse. Arbejdet med at udarbejde en fælles EN standard for sygehusventilation. Uddannet værktøjsmager og maskinmester samt QCxP.
Ph.d. og programdirektør for University of Wisconsin-Madison Professional Programs. Siden 2004 har Dr. Altwies udviklet og undervist i uddannelseskurser med vægt på bygningsdesign og -konstruktion, design og drift af mekaniske systemer, energieffektivitet og idriftsættelse. Hun er også programdirektør for "Master of Sustainable Systems Engineering (SSE)"-uddannelsen og underviser på to kandidatkurser.
Koncernkompetencechef for Artelia Danmark med ansvar for udvikling og kvalitet i Artelia-regi på tværs af kontorer og regioner. Maskinmester med 25 års erfaring fra køleindustrien og sejlende tjeneste. 10 års praktisk erfaring med Commissioning i alle faser, herunder fagleder Commissioning på Aarhus Universitetshospitals bygværker fra 2015 til 2022. Underviser internt i Artelia i DS3090 og Commissioning samt på Teknologisk Institut. Medlem af styregruppen i Cx Erfa netværksgruppe Danmark.
Taastrup 28. april til 2. maj 2025 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk