Kurser

Fremragende3 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Udvikling af HACCP-systemer

4. februar til 4. marts 2025 Aarhus
25. september til 23. oktober 2025 Aarhus
DKK  14.200
ekskl. moms
Nr. 52001 A
Tilmeld dig
234 har allerede deltaget
4,7
Fremragende
46 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Dybtgående teoretisk og praktisk træning i HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed. Kurset er baseret på retningslinierne for HACCP i Codex Alimentarius og kravene i de internationale standarder ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Kursets indhold opdateres løbende i takt med den internationale udvikling.

Deltagerprofil

HACCP-teamledere og øvrige medlemmer af HACCP-teamet.

Udbytte

  • Dybtgående kendskab til anvendelsen af HACCP-principperne
  • Værktøjer til at gennemføre og dokumentere risikofaktoranalysen
  • Viden om de faldgruber, som forkert anvendelse af HACCP-principperne kan betyde.
  • Værktøjer til at opbygge og videreudvikle HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed.
  • Baggrund for at deltage aktivt i den fortsatte udvikling og optimering af virksomhedens system

Indhold

  • Introduktion til HACCP
  • Fødevaresikkerhedsstandarder: BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000
  • Ledelsens ansvar - organisation, ansvar, beføjelser
  • HACCP-team
  • Indledende trin til risikofaktoranalysen
  • Risikofaktoranalyse - risikofaktoridentifikation og -vurdering
  • Styrende foranstaltninger
  • Basisprogrammer (PRP)
  • Operationelle basisprogrammer (OPRP)
  • Kritiske styringspunkter (CCP)
  • HACCP-plan / Hazard control plan / plan for risikofaktorstyring
  • Verifikation
  • Opbygning og strukturering af ledelsessystemer for fødevaresikkerhed

Anmeldelser af Udvikling af HACCP-systemer

4,7
 
Fremragende Baseret på 46 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt
Rigtig god til at tage snakken fra forskellige vinkler.
 - David Madsen Mammen Mejerierne A/S
Bred faglig viden, god indsigt i mange produktionsforhold. God til at forsimple komplekse beskrivelser. Yderst relevant og praksisnære eksempler.
 - Heidi Kornerup Jensen Arla Foods Amba Arinco
Fremragende kursusledelse og undervisning. Man kan mærke at Lone er 110% inde i sit stof, og det er imponerende, at hun har så meget overskud, kan holde tungen lige i munden med flere forskellige cases fra meget forskellige virksomheder, og ovenikøbet supplere med humoristiske indslag.
 - Jeppe Hedegaard Kallesøe Biomar A/S
Stor viden om HACCP og god til at undervise.
 - Gitte Repenning Jensen Arla Foods AmbA Esbjerg Mejeri
Det er godt, at der ofte bliver taget udgangspunkt i konkrete eksempler fra deltagerne, når Lone forklarer emnerne, det giver både god sparring og bedre forståelse af selve emnet.
 - Patrick Olofsson Bak Brdr. Schlies Fiskeeksport A/S

Form

Kurset er et 3 dages kursus med 1-3 uger mellem hver af kursusdagene. På kurset og mellem kursusdagene arbejder deltagerne med opgaver i deres egne systemer. Der lægges vægt på dialog omkring virksomhedernes konkrete probelmstillinger, så deltagerne klædes på til at kunne deltage aktivt som HACCP-teammedlem i den fortsatte udvikling og optimering af virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed.

29114
Underviser

Lone Sass Mortensen

4.9/5 (189 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Lone er M.Sc. Food Science og lead assessor. Hun har arbejdet med HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed siden 1993, bl.a. ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Fungerer som rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.

Vælg dato

Aarhus
4. februar til 4. marts 2025
Aarhus
25. september til 23. oktober 2025