Biomasse fra landbrug og fødevarer - Alger

Anne Christine Steenkjær Hastrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 02.

Alger som biomasse på line

Biomasse fra landbrug og fødevarer - Alger

På Teknologisk Institut betragter vi alger som en ressource til fremtidens bioraffinaderier. Dette skyldes, at alger indeholder højværdistoffer som mineraler, Omega 3 og 6 fedtsyrer, proteiner og vitaminer, hvilket gør alger atraktive til dyrefoder, fødevareindustri og kosmetikbranche. Samtidig er der også fundet et højt indhold af glukose, hvilket betyder, at alger også kan omdannes til energi som ethanol. 

Hvad tilbyder vi:

  • Kan levere lagerstabil tang til laboratorie/pilotforsøg - tangen er tørret, ensileret, frosset og saltet
  • Vejlede og være sparringspartner i udvikling af et bioraffinaderi til alger
  • Deltagelse i andre projektsammenhænge

Aktuelle projekter og netværk:

AlgeCenter Danmark

MAB3 (makro alge bioraffinaderi)

 

Tørret søsalat og søsalat presset i piller

Vi tilbyder følgende teknologier i forsøgssammenhæng:

  • Tørring
  • Ensilering
  • Fermentering, hvis alger skal omdannes til ethanol
  • Pelletering, hvis alger i pilleform skal anvendes til foder eller brændsel