Biomasse fra landbrug og fødevarer - Alger
Vælg side
På Teknologisk Institut betragter vi alger som en ressource til fremtidens bioraffinaderier. Dette skyldes, at alger indeholder højværdistoffer som mineraler, Omega 3 og 6 fedtsyrer, proteiner og vitaminer, hvilket gør alger atraktive til dyrefoder, fødevareindustri og kosmetikbranche. Samtidig er der også fundet et højt indhold af glukose, hvilket betyder, at alger også kan omdannes til energi som ethanol.
Hvad tilbyder vi:
- Kan levere lagerstabil tang til laboratorie/pilotforsøg - tangen er tørret, ensileret, frosset og saltet
- Vejlede og være sparringspartner i udvikling af et bioraffinaderi til alger
- Deltagelse i andre projektsammenhænge
Aktuelle projekter og netværk:
MAB3 (makro alge bioraffinaderi)
Vi tilbyder følgende teknologier i forsøgssammenhæng:
- Tørring
- Ensilering
- Fermentering, hvis alger skal omdannes til ethanol
- Pelletering, hvis alger i pilleform skal anvendes til foder eller brændsel