CarbonCaptureLab

Anne Mette Frey

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 08.

To personer foran et mobilt carbon capture testanlæg

CarbonCaptureLab

Hvad er CCUS?

CCUS står for Carbon Capture, Utilization, and Storage. CCUS fungerer ved at opfange CO2 enten direkte fra kilden eller fra atmosfæren. Herefter kan den indfangede CO2 enten bruges med det samme eller oplagres i geologiske reservoirer permanent. Efterfølgende kan den bruges i andre henseende, såsom føde- og drikkevareproduktion, kemikalier, byggematerialer, og syntetiske brændstoffer til fly mm. og hermed erstatte brugen af fossilt CO2.

Samfundskontekst

  • Regeringen har en ambition om, at der skal indfanges 34 mio. tons CO2, og at der skal lagres 3,2 mio tons CO2 indtil 2030
  • En af de energiteknologier, der kan hjælpe med modningen af den grønne omstilling

Vores kompetencer

Vores Carbon Capture Lab fokuserer på næste generation af teknologier til CO2-fangst, hvor virksomhederne får mulighed for at afprøve prototyper i en håndterbar og økonomisk rentabel størrelse. I anlægget vil projekter og virksomheder kunne teste teknologier med fokus på at reducere energiforbrug og emissioner samt løse teknologiske udfordringer, f.eks. ved at afprøve carbon capture på forskellige typer af emissioner fra industrien og kraftværker.

Vi tilbyder

  • Strategisk og teknologisk rådgivning på modning og validering af CCUS-teknologier
  • Test, videreudvikling og dokumentation på nye CCUS-teknologiers effekt i praksis