FoodtureLab
Oplever I teknologiske barrierer i forbindelse med jeres produktudvikling? Eller har I brug for sparring med specialister for at opnå den bedste smag og holdbarhed?
I FoodtureLab kan vi hjælpe jer med at overkomme udfordringer i forbindelse med produktudvikling og troubleshooting. I FoodtureLab får du rette adgang til viden og faciliteter, så din virksomhed på kortest mulig tid kan udvikle de rigtige produkter eller løse problemer med de eksisterende.
FoodtureLab er:
- Et gastronomisk udviklingskøkken, hvor innovation, udvikling og optimering af fremtidens fødevarer er i fokus.
- Vi stiller specialister inden for fødevareteknologi samt en kok til rådighed, så vi på bedst mulig vis kan hjælpe jer i mål.
- I de tilstødende analyselaboratorier kan vi teste for jer, om resultaterne lever op til forventningen til udseende, tekstur, smag, holdbarhed osv.
- Rådgivning om fødevaresikkerheden rundt om de nye produkter
I FoodtureLab har vi industriovne, induktionskogeplader og specialudstyr såsom miksere, 3D fødevareprintere, vakuumpakker m.m.
Cases fra FoodtureLab
FoodtureLab udvider med kokkeprofil
På Teknologisk Instituts FoodtureLab i Aarhus kan fødevarevirksomheder få udviklet og optimeret fødevarer. Som noget helt nyt udvider FoodtureLab med en kokkeprofil, som skal sikre den gode smag i fødevarerne. Læs mere om casen her.
Fiskeskindschips
Der løses mange typer opgaver i FoodtureLab. En af dem har været udviklingen af innovative fiskeskindschips, hvor udnyttelse af fiskeskind, som biprodukt i fiskeindustrien, blev udviklet til en ny type snack. I FoodtureLab blev der eksperimenteret med teksturen, udseendet og smagen på chipsene, som endte med et knasende og velsmagende resultat.