Forarbejdning af biomasser - Valg af teknologi - Enzymatisk hydrolyse og fermentering
Vælg side
Teknologisk Institut tilbyder laboratoriefaciliteter i forhold til bioteknologisk omdannelse. Vores målsætning er i samarbejde med industrien at udvikle biobaserede produkter med maksimal værdiskabelse bl.a. fucoidans, proteiner, lipider osv. Vi arbejder bl.a. med restprodukter fra fødevare- og landbrugsproduktion og akvatisk biomasse.
Enzymatisk hydrolyse, forbehandling og fermenteringsprocesser i kombination eller hver for sig, kan gøre det muligt at nedbryde svært omsættelige biomasser som fx fjer eller svinebørster til aminosyrer, der kan anvendes som proteintilskud i foder. Fermentering og enzymteknologi gør indholdsstoffer anvendelige til en række forskellige formål, fx ingredienser til fødevarer, foder eller kosmetik.
Vi tilbyder:
- Generel rådgivning om opgradering af biomasser, herunder vurdering af forretningspotentiale
- Karakterisering og optimering af bioteknologiske omdannelsesprocesser, herunder online måling
- Enzymatisk hydrolyse af slagteriaffald for at gøre proteiner og andre indholdsstoffer mere tilgængelige
- Enzymatisk hydrolysetest - sammenligning af hydrolyseeffektivitet af forskellige enzymer på f.eks. glukose, xylose, arabinose osv.
- Fermentering af alger til energiformål
- Applikationstest af kød og fisk hydrolysater herunder test af funktionalitet
- Test af bioaktivitet (ACE-inhibering og antioxidantaktivitet)
- Test af ernæringsmæssig kvalitet
- Karakterisering af biomasse og kortlægning af aktive indholdsstoffer
- Karakterisering af mikroorganismer (bakterier) involveret i fermenteringsprocesser
- Enzymatisk behandling af biomasse mht. at øge biogasudbyttet
Vi arbejder med enzymatisk hydrolyse i følgende projekter: BIOMAN, Biowaste4SP og MAB3.
Udstyr til enzymatisk hydrolyse og fermentering:
- Kemisk og mikrobiologisk analyselaboratorium