Højværdistoffer fra fisk
Ved forarbejdning af fisk og skaldyr ender op mod 50 %, som det der kaldes fraskær, biprodukter eller sidestrømme. Dette er typisk hoveder, afpuds fra filetskæring, indvolde, skind, fiskeben og skaller.
I Danmark anvendes disse sidestrømme ofte som råvare til fremstilling af f.eks. fiskemel, fiskeolie, dyrefoder eller biogas. Teknologisk Institut arbejder målrettet på at bringe merværdi til disse sidestrømme ved at udvikle nye arbejdsgange og teknologier, så de værdifulde råstoffer kan udvindes.
Dette gælder både protein og fedt, men også højværdistoffer fra skind, ben og hoveder. Dette sker gennem fokuserede udviklingsprojekter, rådgivning samt Teknologisk Instituts Fiske HACCP Erfa-gruppe.
Har du en idé til, hvordan man bedre kan udnytte fødevareressourcer, så tag fat i os på Teknologisk Institut.
- Projekt: Styring af produktion af fiskeensilage ombord på fartøjer
- Projekt: Bæredygtig udnyttelse af krabbebifangst
- Projekt: Bæredygtig udnyttelse af fiskeskind til fiskelæder
- Projekt: Blå Vækst
- Projekt:Trash2Cash
- HACCP erfra-gruppe for fiskevirksomheder