Kraft og moment
Få udført dine kalibreringer af udstyr til måling af tryk- og trækkræft på Teknologisk Institut i vores akkrediterede laboratorium.
Grundet de omfattende krav til sikkerhed, funktion og dokumentation i forbindelse med kvalitetsstyring, er pålidelige kalibreringer af udstyr til måling af kraft og moment af vital betydning i mange brancher.
Derfor kan det give stor værdi for dig og din virksomhed, at få udført jeres kalibreringer i et akkrediteret laboratorie. Akkrediteringen er nemlig din garanti for, at de udførte kalibreringer er af højeste kvalitet.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
Vi kan tilbyde dig kalibrering af dine prøvemaskiner, transducere og momentnøgler gennem anerkendte metoder, og vi henviser dig gerne til de internationale regler og retningslinjer, hvis et behov herfor opstår.
Hvilken metode vi anvender afhænger af dine krav og behov, og aftales derfor før din kalibrering påbegyndes.
Vi kan tilbyde dig akkrediterede kalibreringer af krafttransducere og prøvemaskiner i området 1 N - 600 kN for træk og 1 N - 5 MN for tryk, samt momenttransducere i området 0,2 - 1100 Nm og momentnøgler i området 1 - 1100 Nm.
- Krafttransducere og vejeceller (DS/EN ISO 376)
- Kraftprøvemaskiner (DS/EN ISO 7500-1), dynamometre og andre industrielle applikationer
- Forskydningsmålere og ekstensiometre
- Kraftprøvemaskiner til hærdebeton (DS/EN 12390-4) inkl. kraftstigningshastighed, samt maskinpladernes hårdhed og geometriske egenskaber
- Hårdhedsmålere, Brinell, Vickers og Rockwell (DS/EN ISO 6506-2, DS/EN ISO 6507-2, DS/EN ISO 6507-2)
- Pendulslagprøvemaskiner, Charpy (DS/EN ISO 148-2)
- Momenttransducere (DKD-R 3-8)
- Momentnøgler (DS/EN ISO 6789)
Vi har dokumenteret sporbarhed
Vi er akkrediteret af DANAK til at udføre ovennævnte kalibreringer. Se her, reg. no. 200 for detaljerede specifikationer af måleområder og måleusikkerhed.
De medfølgende certifikater er i overensstemmelse med de internationale aftaler, og anerkendes over hele verden.
Rådgivning
Vi tilbyder kvalificeret rådgivning angående måleudstyr, anvendelse og vedligeholdelse heraf, databehandling samt beregning af måleusikkerhed. Vi kan desuden tilbyde rådgivning i forbindelse med udviklingsprojekter samt tests af prototyper.
Har du spørgsmål, ønsker du at høre nærmere eller søger du rådgivning, kan du udfylde kontaktformularen til højre herfor, eller kontakte vores specialist på området, Lars H. Hudecek på mail: lhh@teknologisk.dk
Omhandler din henvendelse primært kalibrering af momentnøgler eller momenttransducere, kan du kontakte Morten Stenum Kofoged fra automobilteknik på mail: msk@teknologisk.dk
Hvis du er nysgerrig efter at høre mere om os, kan du klikke her og finde vores LinkedIn-profil, hvor vi løber poster artikler, videoer samt informationer om relevante arrangementer, der kunne have interesse for dig, der arbejder indenfor området.
Er du nysgerrig på vores arbejde fra kraft- og momentlaboratoriet?
Så kan du læse mere om arbejdet i kraft- og monentlaboratoriet i vores spændende cases herunder:
Case: Kalibreringsopgave løst af Teknologisk Institut for Flemming Selmer og R&D Test Systems
Produkt: Kalibrering af krafttransducere
Case: Teknologisk Institut hjælper virksomheden Kistler Nordic med at opnå sporbar kalibrering af piezoelektriske krafttransducere
Produkt: Piezoelektriske krafttransducere
Løsning: Kundetilpasset kalibreringsmetode
Udover vores kalibreringsydelser kan vi desuden tilbyde forskellige kurser, tilrettet præcis din virksomhed.
Vi inviterer desuden regelmæssigt industri og laboratorier til at deltage i akkrediterede præstationsprøvninger, klik her for at få mere information.
Hos Teknologisk Institut kan du:
- Forvente hurtig leveringstid, da den typiske gennemløbstid på kalibreringer er 10 dage
- Få kalibreret dit måleudstyr efter højeste kvalitet og nøjagtighed - DANAK ISO17025
- Opleve stor fleksibilitet
- Få én fast kontaktperson
- Møde måletekniske specialister med omfattende knowhow, samt højtuddannede akademikere til de mere specielle udfordringer
- Få rådgivning ift. analyse af problemstillinger i produktion, processer eller målesystemer og forslag til udbedring
- Modtage undervisning - både fast udbudte kurser, special/virksomhedstilpassede kurser og uddannelsesforløb. Læs mere her