Laboratoriet for energieffektivitet - Vaccinekølere og transportbokse
Vælg side
Effektive og funktionelle apparater er essentielle, når kuldelagring og transport af vacciner skal håndteres. Teknologisk Institut er akkrediteret af WHO til udførelse af test i henhold til WHO PQS metoderne E03, E004 og E005.
Overholdelse af WHO krav
Laboratoriet for energieffektivitet udfører akkrediteret test af vaccinekølere og transportbokse, så de overholder kravene fra WHO.
Vaccinekølere omfatter alle typer for stationære køle- og fryseskabe, som anvendes til opbevaring af vacciner. Laboratoriet tester også soldrevne og strømforsynede apparater, som er designet til flere formål.
Transportbokse omfatter alle typer for isolerede beholdere, kølebokse og vaccinebeholdere, som er beregnet til opbevaring af vacciner under transport og under strømsvigt. Transportboksene inkluderer også alle typer for vandpakninger; isposer, køleelementer og varmeelementer.
Laboratoriet udfører herudover en lang række forskellige ydelser inden for termodynamisk simulering af produkter med henblik på produktudvikling og -optimering.
Vores eksperter og specialister har stor erfaring inden for køleteknik og solcellesystemer (PV), og gennem test og sparring vedrørende udvikling kan vi hjælpe med at få dine produkter klar til det internationale marked.
Her kan du læse mere om vores aktiviteter inden for solenergi (link) og solceller (link) samt køleteknik (link).
Kvalitetssikringsinspektioner af PV systemer
Solceller anvendes mere og mere til køleskabe, især i fjerntliggende egne, hvor elforsyningen er ustabil eller ikke-eksisterende. Laboratoriet udfører kvalitetssikringsinspektioner (QA-inspektioner) af PV systemer for at sikre, at effektivitet og ydelse er optimal.
Solenergi er en vigtig energikilde, som kan anvendes til opvarmning, varmt vand, elektricitet og køling. Teknologien, som anvendes til at udnytte solenergi, kan opdeles i termiske systemer (solvarme) og elektriske systemer (solceller – PV).
Her kan du læse mere om vores aktiviteter inden for solenergi (link), solvarme (link) og solceller (link).
Case – SolarChill
Teknologisk Institut har deltaget i et af verdens første FoU projekter, som fokuserede på udviklingen af en soldreven vaccinekøler, nemlig SolarChill.
Hovedformålet med projektet var at hjælpe med at levere vacciner og køling til de fattige på landet. For at nå dette mål udviklede man en alsidig køleteknik, som er miljømæssigt forsvarlig, teknologisk stabil og økonomisk mulig.
SolarChill anvender ikke fluorkaboner i kølesystemet eller i isoleringen. Køleren kan desuden køre direkte på solcellepaneler - uden batteri eller andre former for elektricitet - og er derfor egnet til anvendelse i områder, hvor lidt vedligeholdelse og stabil drift er påkrævet.
Her kan du læse mere om projektet SolarChill (link)
Du kan også finde yderligere oplysninger i projektets slutrapport: (pdf)
Her kan du læse om projektet SolarChill GEF (link), som bygger på teknologien, der er udviklet i SolarChill projektet.
Downloads
(Produktkort)