Pulverfremstilling, mikroindkapsling og stabilisering
Mange højværdiingredienser og bioaktive komponenter har en ringe stabilitet og bliver påvirket af omgivelserne. Gennem mikroindkapsling beskyttes ingrediensen fra omgivelserne eller omgivelserne fra ingrediensen.
Mikroindkapsling kan udføres med en række forskellige processer som spraytørring, spraykøling, frysetørring, emulsionsdannelse og fluid bed coating.
Mikroindkapsling giver mulighed for at:
- mindske oxidation af en følsom ingrediens
- smagsmaskere en sund ingrediens
- beskytte en ingrediens mod syre eller andre miljøpåvirkninger
- kontrollere frigivelse af en ingrediens både i forhold til tid, sted og hastighed
Dermed opnår du:
- anvendelse af højværdiingredienser i flere/andre applikationer
- øget holdbarhed, hvilket eksempelvis giver mulighed for at erstatte uønskede E-numre med naturlige ingredienser
- bedre optag og effekt af aktive ingredienser
- bedre sensoriske egenskaber af sunde ingredienser
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Udvikling af stabiliserede ingredienser
- Fremstilling af prototyper af stabiliserede ingredienser gennem mikroindkapsling – op til 2,5 L pulver om dagen
- Rådgivning omkring teknologiske processer, produktsammensætning, mulige procesparametre og de forskellige applikationsmuligheder
- Karakterisering af råvarer og produkter – både på partikel-, pulver- og applikations niveau. Læs mere her.
- Analysering af holdbarhed og stabilitet over tid, samt evaluering af sensoriske parametre med eget panel
Læs eksempler på udviklingsprojekter her: