Automatisk Produkt ID med kvalitetstjek
Projektet omhandler slagteriernes processer, hvor kasser med hoved- og biprodukter sorteres fra skærestue/udbening til pakkeri. Sorteringen foregår aktuelt manuelt med operatører, der foretager en visuel genkendelse af den specifikke produkttype i kassen, hvorefter produktet automatisk transporteres til den rigtige pakkedestination.
Formålet med projektet er at afdække de teknologiske muligheder for at kunne foretage denne produktgenkendelse vha. vision-teknologi. Hertil inddrages et multispektralt visionudstyr fra DMRI som platform for en automatiseret løsning på prototypeniveau. Hovedformålet ligger dermed i udviklingen af software til at foretage den automatiske produktgenkendelse, som baserer sig på de nyeste teknologier indenfor Deep Learning. Derudover skal løsningen samtidig kunne vurdere kvaliteten af produkterne i kassen. Denne kvalitetsvurdering omfatter fremmedlegemedetektion i produktoverfladen samt en estimering af forholdet mellem kød og fedt for at kunne vurdere skærekvalitet.
Artikel:
Borggaard, C. (2019) DynaCQ - finder uønsket plast i fødevarer. Fødevaremagasinet, juni, side 18.