Automatisk udskylning af krustarm

Simon Nybo Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 58.

Automatisk udskylning af krustarm

Projektets formål er:

  • At øge produktiviteten, og dermed øge den producerede mængde af primærprodukter til eksport, ved at automatisere udskylning af krustarm, hvilket vil frigive 40% af de eksisterende operatørers totale procestid.
  • At reducere ergonomisk belastende arbejde for operatørerne.
  • At reducere det eksisterende varmtvandsforbrug med op til 50% af de gennemsnitlige 28 liter/tarm. 
  • At øge kvaliteten igennem en mere styret og ensartet proces.

 

 

mindre

Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden og igangsat 1. januar 2025 og forventes afsluttet 31. december 2026.

De forventede direkte resultater vil foreligge i forlængelse af, at de pågældende aktiviteter er gennemført, opgjort og klargjort til offentliggørelse.

Resultaterne offentliggøres på Teknologisk Instituts hjemmeside: Notater og artikler offentliggøres løbende og en slutrapport vil foreligge efter projektets afslutning.

Hvert kvartal offentliggøres en kort status på projekthjemmesiden på Teknologisk Instituts hjemmeside.

Resultaterne stilles gratis til rådighed for alle virksomheder, der er aktive i den pågældende sektor eller delsektor.

 

Kvartalsrapport 1. kvartal 2025

Det vigtigste nye output er, at:

Projektet er kommet godt fra start med gennemførelsen af analysefasen, som understøtter, at projektet fortsat er interessant: business case, produktions flow, bæredygtighed osv. Ide-fasen er påbegyndt med test af forskellige ideer, som bygger på den fælles branche-idegenerering, der blev afholdt den 28. januar 2025. Der er i alt blevet afviklet fem forsøg hos ZBC (Roskilde Skoleslagteri), hvor det er muligt at replicere det korrekte input, som kan forventes på de store slagterier. Der tegner sig heldigvis nogle positive spor/ideer inden for projektets fem fokusområder: ladning, påføring, skylning, afladning og skæring.

Den næste store aktivitet i projektet er, at idefasen afsluttes i begyndelsen af andet kvartal, hvorefter der tages hul på metodefasen. I metodefasen vil 2-3 spor (procesmetodikker) blive "låst" og fortsat indrammet af de fem fokusområder: ladning, påføring, skylning, afladning og skæring.

”Sporet" vil nu betragtes som en helhed, og dermed skal de forskellige fokusområder "bindes" sammen til et procesflow. Hovedformålet er at finde frem til det spor, som huser de mest lovende metoder og den mest lovende processammensætning.

Metodefasen er planlagt til at slutte ultimo kvartal 3.