Green and clean - mere mad for mindre
Vælg side
Aktivitetsplan nr. F3 - 2016-18
22.november 2018
Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet
Nyeste produktblad
Det skal være nemmere for danske fødevarevirksomheder at foretage en omstilling til grøn og ressourceeffektiv produktion - reducere energiforbruget, samtidig med at udbytte, kvalitet og sikkerhed af produkterne ikke kompromitteres.
Resultatkontraktens fokus er på effektivisering af termiske processer – dvs. enhedsoperationer, hvor produktet enten køles eller opvarmes.
Det er målet at kunne identificere de processer, hvor spild og svind kan reduceres og hurtigt at finde frem til, om den mest ressourceeffektive løsning er investering i nyt udstyr eller en optimering af det eksisterende anlæg.
Fokusområder i Green & Clean - mere mad for mindre:
- Samtidig produktion af varme og køl
- Energieffektiv køling baseret på klimavenlige kølemidler
- Optimering af temiske processer i relation til energiforbrug, udbytte, sikkerhed og spisekvalitet
- Nye processkombinationer til fremstilling af kvalitetsfødevarer
- Værktøj til beskrivelse af energiforbrug og produktkvalitet ved termiske processer
Aktiviteten omtalt ovenfor er bl.a. støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet.