
Højere frostlagringstemperatur – konsekvenser for holdbarhed
Projektets formål er at opdatere vidensgrundlaget og identificere behov for ny viden for at kunne foretage frostlagring og -distribution ved en højere temperatur end -18°C.
Målet er at:
- Udarbejde en oversigt over krav (myndigheder og kunder) til frostlagringstemperatur på væsentlige eksportmarkeder – oversigten skal danne grundlag for generering af nye data samt dialog med myndigheder.
- Undersøge betydning af højere frostlagringstemperatur end -18°C på holdbarheden af fersk kød, hvor viden er mangelfuld.
- Undersøge holdbarheden af forædlede kødprodukter med forskelligt salt-/fedtindhold ved højere frostlagringstemperaturer i kortere tid.
Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden og igangsat 1. januar 2025 og forventes afsluttet 31. december 2026.
De forventede direkte resultater vil foreligge i forlængelse af, at de pågældende aktiviteter er gennemført, opgjort og klargjort til offentliggørelse.
Resultaterne offentliggøres på Teknologisk Instituts hjemmeside: Notater og artikler offentliggøres løbende og en slutrapport vil foreligge efter projektets afslutning.
Hvert kvartal offentliggøres en kort status på projekthjemmesiden på Teknologisk Instituts hjemmeside.
Resultaterne stilles gratis til rådighed for alle virksomheder, der er aktive i den pågældende sektor eller delsektor.