Holdbarhed af konserves med lavere nitritindhold

Nanna Bygvraa Svenningsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 66.

Holdbarhed af konserves med lavere nitritindhold

Projektets formål er at dokumentere, i hvilken udstrækning konservesprodukter tilsat mindre mængde nitrit opnår samme fødevaresikkerhed og holdbarhed som produkter produceret med 150 ppm nitrit.

Formålet nås ved at gennemføre challengetest til analyse af bombage/vækst af clostridier i konservesprodukter tilsat varierende mængder af konservering med fokus på lavere nitritindhold og muligheden for at kompensere for det.

 

mindre

Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden og igangsat 1. januar 2025 og forventes afsluttet 31. december 2027.

De forventede direkte resultater vil foreligge i forlængelse af, at de pågældende aktiviteter er gennemført, opgjort og klargjort til offentliggørelse.

Resultaterne offentliggøres på Teknologisk Instituts hjemmeside: Notater og artikler offentliggøres løbende og en slutrapport vil foreligge efter projektets afslutning.

Hvert kvartal offentliggøres en kort status på projekthjemmesiden på Teknologisk Instituts hjemmeside.

Resultaterne stilles gratis til rådighed for alle virksomheder, der er aktive i den pågældende sektor eller delsektor.