Hygiejniske produktionsforhold
Projektets formål er at finde nye løsninger til forbedring af produktionshygiejnen i kødindustrien. Projektet er delt i to arbejdspakker.
I den ene arbejdspakke (WP1) afklares, om dekontaminering af slagtekroppe med mælkesyre er et brugbart alternativ til varmtvandsslagtning med hensyn til effekt og økonomi. Det gøres ved en afprøvning af teknolo-gien på en slagtegang, hvor drabseffekten over for salmonella kan bestemmes under realistiske forhold på "naturligt" kontaminerede kroppe samtidig med, at ressourceforbruget registreres.
WP1:
I den anden arbejdspakke (WP2) udvikles et koncept til transportbånd, der skal reducere både krydskontami-nation med bakterier og kontamination med fremmedlegemer. Ideen er at anvende en overflade, der består af frosset vand, som "udskiftes" mellem hver produktkontakt. Aktiviteterne består i at udvikle konceptet til et niveau, der kan afprøves i praksis, og derigennem vise, at konceptet både er gennemførligt og realistisk i forhold til eksisterende båndsystemer.