
Kvalitet af kød fra hangrise og immunokastrerede hangrise
Vælg side
2025
Projektets formål er at udarbejde et opdateret beslutningsgrundlag til den danske kødindustri for produktion af hangrise/immunokastrater baseret på råvarekvalitet af kød og kvaliteten af udvalgte kødprodukter fremstillet af råvarer fra hangrise/immunokastrater. Resultater kan indgå i beregninger af, hvornår produktionen af ”hangrise” med fordel kan være baseret på intakte eller immunokastrerede dyr, afhængig af markedskrav, produktionsomkostninger etc.
AP1. Kvalitet af kød fra immunokastrerede danske hangrise
Målet med AP1 er undersøge kødkvalitet, kød-/fedtfordeling og eventuel hangriselugt af dansk producerede immunokastrater.
AP2. Forædlingskvalitet af kød fra hangrise og immunokastrater
Målet med AP2 er at undersøge råvarekvalitet af hangrise set i forhold til kvalitet og udbytte af forædlede produkter.
Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden og igangsat 1. januar 2024 og forventes afsluttet 31. december 2025.
De forventede direkte resultater vil foreligge i forlængelse af, at de pågældende aktiviteter er gennemført, opgjort og klargjort til offentliggørelse.
Resultaterne offentliggøres på Teknologisk Instituts hjemmeside: Notater og artikler offentliggøres løbende og en slutrapport vil foreligge efter projektets afslutning.
Hvert kvartal offentliggøres en kort status på projekthjemmesiden på Teknologisk Instituts hjemmeside.
Resultaterne stilles gratis til rådighed for alle virksomheder, der er aktive i den pågældende sektor eller delsektor.
Se webinar fra 2024 om hangriseproduktion - Konsekvenser for kødkvalitet?