Ny proteinrig chips af tørret kyllingekød
DMRI’s idékatalog med nye innovative fjerkræprodukter rummer 10 idéer til kyllingeprodukter, der gør det muligt at optimere udnyttelsen af råvarerne og øge omsætningen.
En sprød chips, baseret på tørret kyllingekød, der efterfølgende blev stegt, var et af produkterne, der blev udviklet. Kyllingechipsen har et højt proteinindhold på ca. 60%. Til sammenligning indeholder fx proteinbarer 20-35% protein. Afhængig af, hvilket marked man ønsker at ramme, kan anvendelsesmulighederne være:
- Et sundere alternativ til den traditionelle chips
- En sprød lille kiks til f.eks. grøntsagsdip med creme fraiche
- Et enkelt og sundt supplement til madpakken
- En sprød kyllingebacon til topping på en salat eller pastaret
Smagen af chipsene kan varieres ved at tilsætte krydderurter, grøntsager og krydderier til kyllingekødet. Det betyder, at man ud fra samme basisprodukt kan ramme mange forskellige brugergrupper.
DMRI har i et tidligere projekt udviklet en række sunde, fedtfattige dip baseret på grøntsager og kød, som med fordel kunne anvendes til kyllingechipsene.
Basisprodukterne og idékataloget var en del af et projekt, som DMRI netop har afsluttet for Fjerkræafgiftsfonden. Kataloget skal være inspiration til fjerkræproducenter til at kunne skabe et mere differentieret sortiment, give mulighed for at øge omsætningen og udnytte råvarerne optimalt.
Kontakt gerne Lise Nersting hos DMRI Teknologisk Institut på tlf. 7220 2668 eller mail LNG@teknologisk.dk, hvis du ønsker mere information om idékataloget eller ønsker rådgivning om produktudvikling.