Ny teknologi til kød- og kødproduktforarbejdning
Projektets formål er udvikling af ny produktionsteknologi samt bedre udnyttelse af teknologi for kød- og kødproduktforarbejdning på danske svineslagterier. Projektet består af arbejdspakker som samlet set sigter på:
- At skabe et bedre arbejdsmiljø
- At forbedre sektorens konkurrenceevne
- At øge produktkvaliteten
- At mindske miljøbelastningen
- At forbedre slagtehygiejnen
- At øge produktiviteten på de danske slagterier
Arbejdspakkerne er som følger:
WP2: In-line udstyr til løsning af singleribs på brystflæsk
Artikler og omtale om ribbenstrækker:
Jensen, C. (2017) Ny robot kan trække ribben fra brystflæsk. Levnedsmiddelbladet 6. juni side 17
Jensen, C. (2017) New robot pulls ribs from pork bellies. english.fleischwirtschaft.de 10. april
Jensen, C. (2017) Ny robot kan trække ribben fra brystflæsk. Effektivt Landbrug 21/3-2017
Jensen, C. (2017) Ny robot kan trække ribben fra brystflæsk. altomdata.dk 20/3-2017
WP4: Ny superkniv til hurtighakker (Afsluttet 12/ 2016)
WP5: Effektiv indkøring og udnyttelse af ny teknologi (Afsluttet 12/ 2016)
WP6: Lille in-line delstykkevender
Artikel:
Jensen, C. (2017) Robotkran forhindrer nedslidning af slagteriarbejdere. Fødevaremagasinet november side 16-17
WP7: Automatisk pakning af bulkvarer og fastvægt