Nye kombinationer med kød og planteprotein
I projektet ’Nye proteinkombinationer med plante- og kødproteiner’ er formålet at skabe et vidensgrundlag for virksomhedernes produktudvikling af grønnere kødprodukter målrettet de nye forbrugersegmenter, som ønsker at spise mere klimavenligt, uden at stoppe med at spise kød.
I projektet udvikles generiske retningslinjer for produktion af produkter bestående af kød- og planteprotein gennem forståelse og optimering af smag, struktur, ernæringskvalitet, holdbarhed og sikkerhed under hensyntagen til den miljømæssige belastning.
De generiske retningslinjer er beskrevet i en håndbog og er genereret på baggrund af en række projektaktiviteter.
Nyhedsbrev:
DMRI News (2021) Proteiner og hybridprodukter
DMRI News (2021) Klimavenlige grillpølser
Artikel:
Grønbeck, M., Terrell, G. og Granly Koch, A. (2022) Hållbare, säkra och välsmakande köttprodukter. Livsmedelsnyheter.se 7. januar
Håndbog:
Slutrapport: