Pop-up timer
Thielemann Food Technology præsenterede på IFFA 2016 et lille engangsplasticspyd, der kan sættes i kød og give udslag, når en bestemt kernetemperatur opnås. Der findes en række versioner i hver sin farve, der aktiveres ved forskellige temperaturer i intervallet 52-85°C.
At spise overstegt kød er ikke befordrende for spisekvaliteten. Producentens tanke er derfor, at slagteren/kødproducenten kan give et spyd med ved købet af f.eks. en steg. Derved opnås en god spiseoplevelse for forbrugeren og han/hun foretager genkøb.
Spyddet kunne også tænkes brugt i food service/catering, hvor stegeprocessen ønskes simplificeret/ kvalitetssikret.
Spyddet fås i 2 længder på hhv. 2,5 og 4,5 cm og det vil derved kunne måle kernetemperatur i stykker af 5-9 cm i diameter.
Desværre kan spyddet ikke tåle grill, som måske ville være en af de mest oplagte anvendelser. Mikrobølger skulle ikke være noget problem.
Der er angivet en prisindikation på ca. 1 kr./ stk.